Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
4. 11. 2014,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

KPK Boris Štefanec Alma Sedlar

Torek, 4. 11. 2014, 8.36

8 let

Boris Štefanec zanikal, da bi ovadil svojo podpredsednico Almo M. Sedlar

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik KPK Boris Štefanec kljub burnemu dogajanju vztraja, da komisija pod njegovim vodstvom dela profesionalno in da imata s podpredsednico Almo Sedlar korektne odnose.

Na vrhovnem državnem tožilstvu so potrdili, da so prejeli ovadbo zoper pisce anonimnega pisma in članico senata KPK Almo M. Sedlar, ki je na Borisa Štefaneca naslovila poziv, naj odstopi. Zadevo so dali v obravnavo okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani, je v Primorskih novicah pisala Jana Krebelj, vendar je Štefanec na novinarski konferenci tovrstne navedbe zanikal.

Štefanec se s Pahorjem o težavah v KPK ni pogovarjal "Glede na to, da je slovenski javnosti znano, da je zaokrožila najprej anonimka, potem pa tudi pisna in javna objava poziva na moj odstop, in da je v teh dveh dokumentih zaznati nekaj očitkov, ki seveda, če so utemeljeni, imajo tudi znake kaznivih dejanj, sem bil dolžan kot predsednik na to reagirati. Z dopisom sem te zadeve poslal generalnemu državnemu tožilstvu, naj pregledajo zadeve in se o njih odločijo. Absolutno ne držijo trditve, da je bila ovadba vložena zoper namestnico Almo Sedlar. Niti ni bila vložena ovadba zoper neznanega storilca," je pojasnil Štefanec.

Kljub vsemu dogajanju je poudaril, da KPK dela profesionalno. Dejal je, da se je s Sedlarjevo pogovoril in da z njo korektno sodeluje. Kot je še zatrdil, se glede dogajanja v komisiji s predsednikom republike Borutom Pahorjem ni pogovarjal.

Kaj je pisalo v anonimki? Zaposleni so v anonimki, ki je prišla v javnost v začetku oktobra, opozarjali, da so razmere, v katerih deluje KPK pod vodstvom Štefaneca, nevzdržne. Za takšno stanje naj bi bil kriv zlasti Štefanec, ki da ne obvlada svojega področja, za delo pa naj bi prejemal celo navodila od zunaj. Pojavili so se tudi očitki o domnevnem koruptivnem delovanju ene od zaposlenih na KPK.

Namesto da bi Štefanec proti njej ukrepal, naj bi jo zaščitil. Olja na ogenj očitkov je s pozivom, naj Štefanec odstopi, nato prilila še članica senata KPK Alma M. Sedlar. Sedlarjeva je Štefanecu očitala nestrokovnost, zaradi domnevne izločitve Sedlarjeve iz odločanja o končnem poročilu o Alenki Bratušek pa tudi netransparentnost. V odprtem pismu je Sedlarjeva posredno potrdila tudi očitke iz anonimnega pisma.

Ne spreglejte