Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
9.16

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

izjava odstop minister Uroš Brežan

Četrtek, 5. 10. 2023, 9.16

7 mesecev

Brežan: Obžalujem Golobovo odločitev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Odstopno izjavo je podal minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan. Predsednik vlade Robert Golob je bil nezadovoljen predvsem z Brežanovim ukrepanjem po poplavah.

"Predsednik vlade me je v ponedeljek povabil na razgovor, na katerem mi je povedal, da se razhajava. Včeraj popoldne sem mu poslal odstopno izjavo. Ministrsko mesto bo prevzel nekdo, ki bo bolj kompatibilen s premierjevimi pogledi, kar razumem in spoštujem. To obžalujem, saj bi prav zdaj v času priprave zakona o obnovi morali vladni resorji sodelovati, še bolj pa na terenu skupaj iskati rešitve na prizadetih območjih. Žal mi je, da v prihodnje ne bom več vodil te ekipe," je ob odstopu povedal Brežan.

Brežan je zatrdil, da je po poplavah z ekipo naredil vse, kar je bilo v danih okoliščinah mogoče. Spomnil je na kadrovsko okrepitev ministrstva in direkcije za vode ter na zagotovitev dodatnih sredstev za odpravo posledic naravnih nesreč in na zagotovljena dodatna sredstva za urejanje vodotokov v predlaganih proračunih za leti 2024 in 2025.

"Skrbi me področje urejanja prostora. Pred odločevalci je velika odgovornost, ki daleč presega le prizadete v poplavah," je še povedal Brežan. 

Premier Robert Golob je včeraj koalicijske partnerje obvestil o menjavah v vladni ekipi in nato v državni zbor poslal predlog za razrešitev kmetijske ministrice Irene Šinko in odstopno izjavo ministra za naravne vire Uroša Brežana. Kmetijsko ministrstvo bo začasno prevzel minister za obrambo Marjan Šarec, ministrstvo za naravne vire pa infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek.
vlada, Robert golob
Novice Golob v DZ poslal predlog za razrešitev Šinkove in odstopno izjavo Brežana
Drago Šketa
Novice Generalni tožilec Šketa odstopil s položaja in se opravičil #video
Sanja Ajanović Hovnik
Novice Ministrica ne bo odstopila
Ne spreglejte