Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 8. 2010,
14.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 30. 8. 2010, 14.48

8 let

Brezigarjeva zanika skrhane odnose z Zobec Hrastarjevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branka Zobec Hrastar še vedno vodi zadevo Patria, odnosi generalne državne tožilke Barbare Brezigar z vsemi državnimi tožilci pa so profesionalni in kolegialni, je za SiOL zatrdila Brezigarjeva.

Generalno državno tožilko smo vprašali, ali zadeva Patria ostaja v pristojnosti tožilke Zobec Hrastarjeve tudi po tem, ko so bili vloženi obtožni predlogi zoper pet osumljencev v zadevi Patria. Brezigarjeva je pritrdila, na vprašanje o skrhanih odnosih z omenjeno tožilko pa je odgovorila, da so njeni odnosi z vsemi tožilci profesionalni in kolegialni. Delo je sicer v petek poročalo, da naj bi bila Brezigarjeva presenečena nad vložitvijo obtožnega predloga zoper Jožeta Zagožna, Ivana Črnkoviča, Antona Krkoviča, Walterja Wolfa in Janeza Janšo, za katerega je obtožni predlog povsem neutemeljen, v ozadju pa vidi tudi "družinske tožilsko-udbaške povezave". Zobec Hrastarjeva je obtožni predlog na sodišče poslala 6. avgusta, ko je bila Brezigarjeva na dopustu, pred njeno vrnitvijo pa je na dopust odšla tudi sama. Delo je še poročalo, da naj bi bili odnosi obeh tožilk "zelo skrhani".

Spomnimo, da je Zobec Hrastarjeva spomladi odstopila kot vodja specializiranega oddelka v skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, ki med drugim preiskuje sume kaznivih dejanj policistov. To je storila iz protesta, ker naj bi Brezigarjeva v zadevi Baričevič brez njene vednosti policistu specializiranega oddelka po telefonu dajala navodila za preiskovanje in navodila, zaradi katerih kaznivih dejanj naj vodi preiskovanje, ter mu naročila, da jo mora obveščati o poteku preiskave. Brezigarjeva je očitke zavrnila.

Generalno državno tožilko smo prosili še za komentar dejstva, da so se informacije o obtožnih predlogih pojavile v medijih, in jo vprašali, ali bo tožilstvo v zvezi s tem ukrepalo. "Generalni državni tožilki ni znano, kako so se informacije o obtožnih aktih pojavile v javnosti," je odgovorila Brezigarjeva.

Ne spreglejte