Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2018,
21.17

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,50

43

Natisni članek

Milan Brglez Miro Cerar Stranka modernega centra

Torek, 26. 6. 2018, 21.17

5 let, 11 mesecev

Brglez: Vrgli so me iz stranke SMC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,50

43

Milan Brglez | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Milan Brglez je v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisal, da ga je izvršni odbor SMC "vrgel iz stranke". Med razlogi, ki so pripeljali do odločitve stranke, navaja tudi nasprotovanje koaliciji s SDS.

"Drage prijateljice in prijatelji, zaradi moje pokončne drže, zaradi tega, ker sem bil kdaj kritičen do lastne stranke ter zaradi tega, ker sem nasprotoval temu, da gre SMC v koalicijo s SDS, me je danes IO SMC, na predlog generalnega sekretarja SMC gospoda Jožeta Artanaka, "vrgel" iz SMC. Kaj bodo v sklep napisali, ni pomembno, sam vztrajam, da bom sebi in delu za sodržavljane in sodržavljanke zvest še naprej. Vsem v SMC, ki so delali za vse ljudi (ne samo za izbrance), se zahvaljujem za zaupanje in sodelovanje," je Brglez zapisal na Facebooku.

SMC: Brglez ni spoštoval odločitev organov stranke

Stranka SMC je na Twitterju potrdila, da so Brgleza izključili iz stranke. "Razprava o tej točki je bila sprožena s strani več članov izvršnega odbora, ki so kot razlog za izključitev navedli nespoštovanje odločitev organov stranke," so zapisali.

Milan Brglez, Miro Cerar | Foto: STA , Foto: STA ,

Spor za položaj predsednika DZ

Nekdanji predsednik državnega zbora Brglez je bil tudi eden od kandidatov za zdajšnjega predsednika državnega zbora. Poleg njega se je za to mesto potegoval tudi predsednik SMC Miro Cerar, zaradi česar so se, kot smo poročali na Siol.net, obudila nesoglasja med Cerarjevo in Brglezovo linijo.

državni zbor parlament
Novice Tvegana igra Milana Brgleza

Brglez je svojo kandidaturo nato umaknil, saj je izgubil podporo v lastni stranki, Cerar pa za izvolitev na tajnem glasovanju ne bi dobil potrebne večine. 

Miro Cerar
Novice Vlada Marjana Šarca stoji in pade na Miru Cerarju

Brgleza in Cerarja razdelil tudi zakon o tujcih

Najbolj odmeven je bil njun spor v povezavi z zakonom o tujcih, ki ga je vlada na začetku leta 2017 vložila v državni zbor. Sprožil je burne odzive, saj so mu očitali, da krši tako mednarodne pogodbe kot slovensko ustavo. Cerar je restriktivno politiko do beguncev podpiral, Brglez pa je bil proti takšnim ukrepom, še posebno zato, ker na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani predava prav o človekovih pravicah, zakon pa naj bi bil v nasprotju z njimi. Cerar je Brgleza tedaj tudi pozval k odstopu s položaja podpredsednika stranke SMC. Brglez je odstop zavrnil in Cerarja pozval k reševanju nesoglasij na štiri oči.

Ne spreglejte