Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 18.23

8 let

Danes v Danes: Delu na črno so najbolj izpostavljeni študenti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes v oddaji Danes o požaru na Gospodinjski ulici v Ljubljani, o nadzornikih, ki so tajkunom premalo pogledali pod prste, in o delu na črno, ki naj bi mu končno odklenkalo.

Zgodaj zjutraj je zagorelo v manjšem bloku na Gospodinjski ulici v Ljubljani. Ena oseba je umrla, šest so jih preventivno odpeljali v ljubljanski klinični center, blok pa so evakuirali. Zagorelo je v stanovanju 52-letnega moškega, domnevno duševnega bolnika. Preiskovalci zato ne izključujejo možnosti, da je šlo za poskus samomora.

Zdaj ko sta z obsodbo na večletni zapor padla tajkuna Igor Bavčar in Boško Šrot vse bližje poti Bineta Kordeža – rešetkam torej – bi morali za številne sporne posle, ki jih meljejo sodni mlini, odgovarjati tudi nadzorniki. Ti so tajkunom premalo gledali pod prste ali celo mižali. Med njimi nadzorniki v Pivovarni Laško pri poslu, ko je Šrot pomagal Bavčarju do 21 milijonov evrov.

Delu na črno naj bi dokončno odklenkalo. Predvidoma do konca leta naj bi tudi pri nas dobili t. i. vrednostne kupone oziroma znamke. Z nakupom takšnega kupona bi naročnik, ki potrebuje občasno pomoč, na primer v gostinstvu, državi plačal davke in prispevke. Dela na črno je še posebej veliko poleti, najbolj izpostavljeni so mu študenti. Hrvatom je s kuponi lani uspelo pobrati skoraj 20 milijonov evrov prispevkov, ki sicer ne bi bili nikoli plačani.

Murska Sobota, Lendava, Maribor, Krško, Cerklje ob Krki. Vsem tem krajem je skupno to, da so popoldne tam namerili 38 stopinj Celzija. Oddahnejo si lahko v teh dneh tisti, ki so na hladnem, številni zaradi svoje službe te sreče nimajo. V nemilosti žgočega sonca je ekipa Planet TV-ja danes ujela delavce na gradbišču, cestarje, smetarje, tudi branjevke na tržnici.

V oddaji Danes govorimo še o neurejenih kopališčih, kjer se vsako leto utopi od 10 do 20 ljudi. V peklenski vročini se reke, jezera, ribniki in celo gramoznice spremenijo v kopališča, pa čeprav je zaradi varnosti to marsikje strogo prepovedano.

Ne spreglejte