Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 9. 2014,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 25. 9. 2014, 18.17

8 let

Danes v Danes: Slovencev, ki sta se bojevala v Siriji, policija ne more preganjati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V informativni oddaji Danes tudi o Slovencih, ki sta se bojevala v sirski vojni, o podjetni mami Katarine Kresal, o zgrešeni politiki šolanja pri nas in o negotovi usodi Športnega centra Pohorje.

Zdaj je uradno. Vsaj dva Slovenca, Rok Žavbi in Boštjan Skubic, sta se pod okriljem skrajnega islama bojevala v Siriji. Po informacijah Planet TV v enotah, ki so pozneje ustanovile Islamsko državo. Po vrnitvi z bojišča sta ta hip oba v državi. Oba na prostosti. Ker ju po naših zakonih policija zaradi sodelovanja v sirski vojni pač ne more preganjati. Obravnava ju lahko le zaradi nezakonite posesti orožja. Zavod Fizioterapevtika s sedežem v laškem zdravilišču Termana, ki je v lasti Friderike Kresal, bolj znane kot matere nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal, z letošnjim šolskim letom prvič razpisuje bolonjski študij fizioterapije. A brez ustrezne akreditacije programa. Z diplomo na koncu ne morete početi prav ničesar. Letnik pa vas stane kar štiri tisočake. Vsi, ki ste kdaj potrebovali mojstra, veste, kako dolgo je treba čakati nanj. Politika ves čas govori, kako bo spodbudila mlade, da se izobrazijo za poklice, ki jih v Sloveniji primanjkuje – strojne tehnike, varilce, zidarje, tesarje, krovce in še bi lahko naštevali. Počne pa ravno nasprotno.

Dan pred tem, ko mora vodstvo Športnega centra Pohorje slabi banki sporočiti, ali podjetje pošilja v stečaj, možnosti za drugačen scenarij, kot kaže, ni več. Tudi slaba banka, ki je podjetju zadnje mesece iskala kupca, zdaj kot rešitev ponuja stečaj. Rešitve, ki jih je v teh tednih pred lokalnimi volitvami javnosti predstavljala mariborska občina, so bile očitno le lažne obljube župana Andreja Fištravca.

Nova vlada se je danes seznanila s svežo napovedjo Urada za makroekonomske analize. Spodbudna, dvoodstotna rast je namreč predvsem posledica dejstva, da je Slovenija pred tem imela tretji največji upad gospodarske aktivnosti. Če bi želeli ujeti vodilne evropske države, bi morala biti rast še enkrat višja.

Ne spreglejte