Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2008,
14.24

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2008, 14.24

8 let, 1 mesec

DeSuS za predloge zakona o socialnih transferjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poslanec DeSUS Vili Rezman je dejal, da podpirajo vse socialne zakone, ki jih je predlagala vlada in jih bo v torek obravnaval državni zbor.

Poudaril pa je, da vsi ti zakoni za upokojence ne pomenijo tako pomembnih sprememb kot novela zakona o socialnih transferjih, ki so jo predlagali sami v letu 2007. "Najmanj bodo pridobili upokojenci" "Sedaj predlaganih popravkov v socialnih zakonih je komaj za eno desetino tistega, kar smo mi predlagali," je še poudaril Rezman. S temi zakoni bodo po njegovih besedah še najmanj pridobili upokojenci, saj zagotavljajo ostalim socialnim slojem, če primerjamo kumulativne zneske, 10-krat več sredstev, kot pa varstveni dodatek za upokojence. "Zato od našega predloga novele zakona o socialnih transferjih ne odstopamo, kot nekateri morda pričakujejo," je še dejal in opozoril na besede vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, da bodo predlagano novelo zakona o socialnih transferjih obravnavali januarja letos.

"Če bi bil minister, bi se Štovsu zgodila Matilda"

Predsednik DeSUS Karl Erjavec pa se je odzval na nedavne izjave sekretarja na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Marka Štrovsa in dejal: "Če bi bil jaz minister, bi se mu Matilda zagotovo zgodila, ker bi ga umaknil." Izjave sekretarja po Erjavčevem mnenju mečejo slabo luč tako na ministrstvo kot tudi na vlado. Poudaril je, da je bil to eksces in da bi na ministrstvu morali ljudje delati iskreno, ne pa da govorijo eno in delajo drugo. Opravičilo Štrovsa tako Erjavcu ni dovolj.

Ministrica je izjavo sekretarja označila za neprimerno Štrovs je v oddaji Preverjeno namreč dejal, da se upokojenci nimajo česa bati, saj se jim ni potrebno bati, da bi izgubili službe in dodal, da se upokojenci lahko bojijo le "Matilde". V kasnejšem pojasnilu pa je dejal, da je s tem hotel reči zgolj to, da bo država naredila vse za izboljšanje položaja upokojencev in da se ostalim upokojencem ni bati znižanja pokojnin. "Če pa je bil kdo zaradi moje izjave prizadet, pa se mu opravičujem," je še dodal. Tudi ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman, je Štrovsovo izjavo označila kot neprimerno.

Ne spreglejte