Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2011,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 3. 2011, 9.06

8 let

Dve tretjini prepričani o podkupninah v orožarski aferi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skoraj dve tretjini sodelujočih v anketi Dela sta prepričani, da so pred 15 leti odgovorne osebe prejemale podkupnino ob transportu orožja preko Slovenije.

Na vprašanje, ali menijo, da so odgovorni prejemali podkupnine, je pritrdilno odgovorilo 64,6 odstotka vprašanih. Da podkupnine niso prejemali, jih je odgovorilo 19,7 odstotka. Kot ugotavlja Delo, se pri tem vprašanju mnenja bistveno razlikujejo glede na strankarsko privrženost volivcev, ki pa se ne delijo na koalicijske in opozicijske, ampak na SDS in vse druge. Volivci SDS ne verjamejo, da je kdo dobil podkupnino Le med potencialnimi volivci SDS je namreč večina (58 odstotkov) takih, ki ne verjamejo, da je kdo dobil podkupnino za orožje. Pri vseh drugih je ta delež manjši od 20 odstotkov, tudi pri simpatizerjih SLS (19 odstotkov) in SNS (osem odstotkov).

60 odstotkov za opravičilo Türku Sodelujoče v anketi so vprašali, ali bi se moral SDS zaradi domnevno prirejenega arhivskega gradiva opravičiti še vsej slovenski javnosti, ali predsedniku republike Danilu Türku in ne samo bralcem svoje spletne strani. Temu, da bi se moral SDS opravičiti vsej slovenski javnosti, je pritrdilo 66,8 odstotka vprašanih, 59,1 odstotka pa jih meni, da bi bilo potrebno tudi opravičilo Türku. Možnih je bilo sicer več odgovorov. Da ni potrebno nič od tega, jih je odgovorilo 16,4 odstotka.

Podpora zakonu o malem delu raste Delo na podlagi rezultatov ankete ugotavlja, da je podpora zakonu o malem delu začela rasti. Na vprašanje, ali podpirajo zakon o malem delu, je večina anketiranih odgovorila pritrdilno, in sicer 54,2 odstotka. Da zakona ne podpirajo, jih je odgovorilo 37,5 odstotka.

Vse več ljudi podpira tudi pokojninsko reformo Anketa je pokazala tudi rast podpore pokojninski reformi. Na vprašanje o podpori pokojninski reformi je 47 odstotkov anketiranih odgovorilo, da jo podpirajo, 43 odstotkov pa, da je ne.

Telefonsko anketo je 1. in 2. marca za uredništvo Dela na reprezentativnem vzorcu 661 odraslih državljanov opravil Delo Stik, oddelek za tržne raziskave.

Ne spreglejte