Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
20.03

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28

Natisni članek

Erik Brecelj Danijel Bešič Loredan minister za zdravje

Četrtek, 15. 6. 2023, 20.03

10 mesecev, 2 tedna

Erik Brecelj: Minister Bešič Loredan obljublja velike stvari s figo v žepu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,28
Danijel Bešič Loredan | Ministru za zdravje med drugim očitajo, da si prizadeva za privatizacijo zdravstva, namesto za paciente. | Foto Bojan Puhek

Ministru za zdravje med drugim očitajo, da si prizadeva za privatizacijo zdravstva, namesto za paciente.

Foto: Bojan Puhek

"Veliko je laži, storjenega nič v enem letu. Predlagam, da potegne zadnjo časovnico, upam, da mu bo ta uspela, in to je odhod z ministrstva za zdravje," je v oddaji Tarča na RTV SLO dejal Erik Brecelj, vodja strateškega sveta za zdravstvo. Minister Bešič Loredan odgovarja, da odstopil ne bo. 

Erik Brecelj, predsednik strateškega sveta za zdravstvo, je bil v oddaji Tarča precej neposreden in je tako komentiral ministrovo delo.

"Dokazal je več stvari. Prvič, da je metanje denarja v javni zdravstveni sistem nesmiselno, Ne pride do tega, kar si želimo, glede na denar, ki je bil zmetan v krajšanje čakalnih vrst. Kot drugo je dokazal, da se moramo boriti za javno zdravstvo. Videli smo, da so posamezniki, tako zasebniki s koncesijami kot posamezniki v javnih ustanovah, pripravljeni izpleniti zdravstvo do zadnje kaplje krvi. Tretjič, zdravniška zbornica je ugrabljena, skupinica znotraj nje dela zase. Delal je časovnice, vse so padle. Organizira novinarske konference, na katerih megalomansko obljublja stvari s figo v žepu. Veliko je laži, storjenega nič v enem letu. Predlagam, da potegne zadnjo časovnico, upam, da mu bo ta uspela, in to je odhod z ministrstva za zdravje," je dejal Brecelj.

Na vprašanje, kaj meni o ministrovi izjavi v sredo, da je interventni zakon "zgodba o uspehu", je Brecelj dejal: "Če misli, da je interventni zakon 'zgodba o uspehu', ni čudno, da je prepričan, da so tudi vsi preostali zakoni, ki jih je pripravil, takšni. Potem je čas, da si odpočije in zapusti ministrstvo."

Kaj meni o tem, da iz opozicije ni pritožb in doslej nobene interpelacije zoper delo ministra, so ga še vprašali. "Kolikor vem, se srečuje s predstavniki opozicije, tako da ni nenavadno, da je opozicija zelo na njegovi strani."   

Minister Bešič Loredan sicer spada med najbolj priljubljene politike v državi, a se neuradno govori, da naj bi bil njegov odstop le še vprašanje časa. 

Danijel Bešič Loredan
Novice Minister za zdravje: Interventni zakon je "na svoj način zgodba o uspehu"
Bojana Beovič
Novice Zdravniki pripravili 11 ukrepov za izboljšanje zdravstvenega sistema #video
Danijel Bešič Loredan
Novice Bešič Loredan: Helikoptersko nujno pomoč bomo uredili do leta 2026
Ne spreglejte