Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2022,
11.44

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

46

Natisni članek

socialni demokrati Gibanje Svoboda Robert Golob

Ponedeljek, 3. 10. 2022, 11.44

1 leto, 7 mesecev

Gibanje svoboda Socialnim demokratom ukradlo županskega kandidata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,90

46

Podpis koalicijske pogodbe. Robert Golob, Tanja Fajon, Luka Mesec. |  Stranka Gibanje Svoboda Roberta Goloba je danes predstavila svojega kandidata za župana Maribora, ki ga je prevzeli od stranke SD Tanje Fajon. | Foto Bojan Puhek

Stranka Gibanje Svoboda Roberta Goloba je danes predstavila svojega kandidata za župana Maribora, ki ga je prevzeli od stranke SD Tanje Fajon.

Foto: Bojan Puhek

Predsednik vlade Robert Golob se je v okviru današnjega delovnega obiska na Štajerskem srečal z dijaki Prve gimnazije Maribor in vodstvom Dravskih elektrarn Maribor (DEM). Poleg uradnega dela obiska pa je sodeloval še pri strankarskih obveznostih. Golob je namreč predstavil županskega kandidata Gibanja Svoboda v Mariboru. To je Vojko Flis, zdravnik in nekdanji direktor UKC Maribor, ki ga je Gibanje Svoboda speljalo Socialnim demokratom. Golob je danes povedal, da je bila odločitev, da nastopi kot kandidat Gibanja Svoboda, izključno Flisova. Kot nam je v telefonskem pogovoru pojasnil predsednik občinskega odbora SD Maribor Damjan Cvetko, so presenečeni nad nekaterimi izjavami partnerjev, ki jih imajo na državnem nivoju ter da v tej zgodbi ne čutijo, da je bilo zadoščeno partnerskim odnosom. 

"V SD smo trdno prepričani, da je partnerski odnos pomemben, da ga je potrebno negovati in živeti. Kar se tiče parnerskega odnosa to pomeni tako udestvovanje kot tudi besede in tudi sam odnos do partnerja. Žal v tej zadnji zgodbi ne čutimo, da je bilo to v ospredju in na mestu. Dr. Flisu želimo vse dobro v kampanji," je predstavitev županskega kandidata Gibanja Svoboda Vojka Flisa komentiral predsednik občinskega odbora SD Maribor Damjan Cvetko.

izpostavil je, da je nad nekaterimi izjavami partnerjev, ki jih imajo na državnem nivoju, torej nad izjavami Goloba, presenečen. "Gospod Golob je vso odgovornost prenesel na gospoda Flisa, mogoče je to res mogoče ni. Ne vem, tukaj bi stvari pustil odprte," je še povedal Cvetko. V SD bodo novega županskega kandidata najverjetneje predstavili v naslednjem tednu. 

Stranka GS je s to potezo zagotovo poskrbela za presenečenje v SD. Tudi Flisa smo prosili za komentar, a se na naše klice ne odziva. 

Vojko Flis je zdravnik in nekdanji direktor UKC Maribor.  | Foto: STA , Vojko Flis je zdravnik in nekdanji direktor UKC Maribor. Foto: STA ,

Stanka SDS naj bi medtem v boj za župana poslala poslanca Dejana Kaloha.  

Kandidaturo sta napovedala še mestna svetnika Igor Jurišič iz vrst Stranke mladih - Zeleni Evrope in Željko Vogrin, ki v mestnem svetu zastopa Listo Franca Kanglerja.

maira hot
Mnenja Strah pred samskimi ženskami in opozicijo
Golob Pahor
Novice Pahor Golobovi vladi: Odstop od nakupa boxerjev je tvegana odločitev
Robert Golob
Novice Robert Golob prvič odgovarjal na poslanska vprašanja #video

 

Ne spreglejte