Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 1. 2022,
10.16

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

141

Natisni članek

Gibanje Svoboda Urška Klakočar Zupančič Robert Golob

Ponedeljek, 31. 1. 2022, 10.16

2 leti, 3 mesece

Golob o 35.600 evrih bruto na mesec: To je popolnoma normalna plača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

141

Robert Golob | Robert Golob je prejšnji teden prevzel stranko Z.Dej Jureta Lebna in jo preimenoval v Gibanje Svoboda. | Foto STA

Robert Golob je prejšnji teden prevzel stranko Z.Dej Jureta Lebna in jo preimenoval v Gibanje Svoboda.

Foto: STA

"Moja plača ne samo da je zaslužena, je popolnoma normalna in odvisna od uspešnosti," je v intervjuju za Reporter dejal predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob, ki je leta 2020 kot predsednik uprave energetske družben GEN-I zaslužil 35.672 evrov bruto oziroma 17.836 evrov neto na mesec.

Novinar je Golobu med drugim dejal: "Portali, povezani s stranko SDS, vam pogosto očitajo visoko plačo in nagrado GEN-I, ki naj bi bila v nasprotju z Lahovnikovim zakonom."

Golob pa je odgovoril tako: "Najbolj vseobsegajoč odgovor na to vprašanje sem dal na ponedeljkovi tiskovni konferenci. Posnetek je na kanalu YouTube, kdor si želi, si ga lahko ogleda. Moja plača je vseh 15 let javna, nikoli je nismo skrivali. Janševi mediji so 'odkrili', da je nekaj narobe, tisti dan, ko sem se oglasil, da ne bom dovolil, da me v tišini zamenjajo. Petnajst let jih to ni zanimalo, od tistega dne najprej me vsak dan blatijo, s tem pa mi delajo uslugo, saj me delajo prepoznavnega, za kar sem jim po svoje hvaležen. Laži, ki so jih širili, so se izkazale za laži. Moja plača ne samo da je zaslužena, je popolnoma normalna in odvisna od uspešnosti. Moja nagrada v poslovnem svetu ne izstopa, izključno pa je odvisna od poslovnih rezultatov družbe." 

Robert Golob
Novice Golobova plača poletela po letu 2017

"So leta, ko smo bili uspešni, zato sem dobil nagrado. Ko nismo bili dovolj uspešni, čeprav smo vedno imeli dobiček, pa nagrade ni bilo. Da je zakonita, je sporočilo ministrstvo, ki ga vodi Zdravko Počivalšek in ki je pred podpisom moje zadnje pogodbe ugotovilo, da GEN-I ni zavezanec po Lahovnikovem zakonu in da ta določila za nas ne veljajo. To sem že javno razkril, tudi mnenja najbolj uglednih profesorjev gospodarskega prava v državi so enaka. Pogodba, plača in nagrada so v celoti zakonite, javne, vse drugo je eno samo natolcevanje, ki se je sprožilo v trenutku, ko nisem želel biti tiho, ko so se namenili inštalirati ljudi, ki sploh nimajo programa, kaj bodo v GEN-I počeli," je dodal.

Poleg Goloba, ki je imel intervju v reviji Reporter, je intervju z nekdanjo sodnico Urško Klakočar Zupančič objavil tudi 24ur.com. Klakočar Zupančičeva je prejšnji teden postala podpredsednica stranke Gibanje Svoboda, ki jo vodi Robert Golob

 

V spodnji tabeli si poglejte, kakšno plačo je zadnja leta dobival Robert Golob.
 

Janez Janša
Novice Janša: Kar je storil tožilec Šketa, meji na državni udar. Šketa odgovarja. #video
Britansko zunanje ministrstvo
Novice Britanski diplomat: Slovenci so nagnjeni k razvratu
Eva Irgl
Novice Eva Irgl: Bala bi se za državo, ki v prvi plan postavlja vladavino lepote, ne pa vladavine pravičnosti #video
Cepljenje in testiranje
Novice To so zadnji podatki o okuženih v Sloveniji

Ne spreglejte