Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2023,
16.46

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Ljubljana gostinstvo kostanj

Petek, 29. 9. 2023, 16.46

7 mesecev

Hajdarpašićevi niso poravnali najemnine za utico za peko kostanjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Husnija Hajdarpašić | Zakonca Darija in Husnija Hajdarpašić sta lastnika več gostinskih lokalov v Ljubljani in prijateljujeta z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem. | Foto Mediaspeed

Zakonca Darija in Husnija Hajdarpašić sta lastnika več gostinskih lokalov v Ljubljani in prijateljujeta z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Foto: Mediaspeed

Po burni dražbi za najem utic za peko in prodajo kostanja na ljubljanskih ulicah podjetje Profrut, ki je za utico na Prešernovem trgu ponudilo kar 51.500 evrov, zneska v roku ni poravnalo. Kaže, da se je kot upravičena izkazala jeza dražiteljev, ki so že pred začetkom dražbe glasno nasprotovali prisotnosti Husnija Hajdarpašića, zastopnika Profruta, češ da je prišel le višat ceno najema. Mestna občina Ljubljana bo sedaj dražbo ponovila. Prav tako za tri utice, ki jih na prejšnji dražbi ni uspela oddati.

V torek je občina izvedla prvo javno dražbo za najem utic za peko kostanja na šestih lokacijah. Pooblaščeni zastopnik podjetja Top Fruit je za utico na Cankarjevem nabrežju pri brvi čez Ljubljanico ponudil 18.500 evrov. Za najem utice na Bregu pri Novem trgu je pooblaščenec Kmetije Marko Krošelj kot edini dražitelj sprejel izklicno ceno sedem tisoč evrov. Oba uspešna dražitelja sta že podpisala pogodbi in plačali ponujeni ceni, je za danes povedala Andreja Potočnik z oddelka za gospodarske dejavnosti in promet na mestni občini. Zato so ti dve utici danes postavili, v soboto pa v njih lahko začnejo peči in prodajati kostanj, je dejala.

Pečenje kostanja
Novice Vroča kri v Ljubljani: javna dražba za najem utic za peko kostanja

Največ zanimanja je bilo na torkovi dražbi sicer za najem utice na Prešernovem trgu z izklicno ceno devet tisoč evrov. Med štirimi dražitelji sta šla najvišje zastopnika podjetij Profrut in Bela-Go, z 51.500 evri pa je zmagal direktor Profruta Husnija Hajdarpašić.

Potočnikova je povedala, da so na občini pripravili pogodbo tudi za to utico, a je Hajdarpašić ni prišel podpisat, prav tako ni plačal ponujene cene. "Od njega ni glasu, zato smo se odločili, da javno dražbo ponovimo," je povedala.

S tem je Hajderpašić dal prav tudi ostalim dražiteljem, ki so že pred začetkom glasno nasprotovali prisotnosti zastopnika Profruta, češ da je prišel le višat ceno najema.

Novice Jankovićev rojstnodnevni gost Hajdarpašić napadel fotografa Reporterja

Nova dražba bo 19. oktobra, dražitelji pa morajo najpozneje tri dni pred začetkom dražbe vplačati varščino, ki znaša deset odstotkov izklicne višine uporabnine, kar za to lokacijo znese 900 evrov. Če oseba, ki vplača varščino, iz neupravičenih razlogov ne pristopi k dražbi ali kljub uspehu na dražbi ni pripravljena skleniti pogodbe o najemu, organizator dražbe varščino obdrži.

Torkova dražba pa ni bila uspešna za utice v Miklošičevem parku, na Šubičevi cesti in v Tivoliju. Za najem zadnjih dveh ni bilo ponudnika, dražbe za utico v Miklošičevem parku pa se je udeležil le eden od dveh prijavljenih dražiteljev, ki pa ni želel sprejeti izklicne cene in k dražbi ni pristopil. Utice tako občina ni oddala.

Tudi za te tri lokacije bodo dražbo ponovili, in sicer 17. oktobra.

Novice Znani ljubljanski gostinec je prepričan, da je bil požar podtaknjen #video
Ne spreglejte