Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 2. 2024,
8.39

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

drevo Ljubljana

Petek, 16. 2. 2024, 8.39

2 meseca, 1 teden

Izredni prevoz v prestolnici, zaprta Linhartova cesta #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Presaditev dreves z Linhartove | 25 dreves bodo presadili na nove lokacije. | Foto Gaja Hanuna

25 dreves bodo presadili na nove lokacije.

Foto: Gaja Hanuna

Na Linhartovi cesti ter na Pokopališki in Žalski ulici bo danes zaradi prevoza dreves, ki jih bodo z Linhartove ceste presadili v Šmartinski park, oviran promet. Med prevozom bodo omenjeno cesto in ulici za približno deset minut zaprli za ves promet. Danes naj bi opravili dva prevoza, prvega predvidoma ob 9. uri, so zapisali na spletni strani Mol.

Mestna občina Ljubljana (Mol) je začela v Šmartinski park seliti drevesa, ki zdaj rastejo ob Linhartovi cesti. Predvidoma bodo pred nadaljevanjem temeljite prenove in širitve te prometnice presadili 17 mladih dreves. Promet bo oviran na Linhartovi cesti od lokacije izkopa, mimo križišča s Topniško ulico do krožišča pri Žalah ter po Pokopališki in Žalski ulici.

Fotogalerija
1 / 10

Drevesa bodo zasadili v drevored, ki bo na sredini prekinjen zaradi plinovoda v tleh. V parku ob zidu pokopališča Žale so že izkopali dva jarka, vsak je dolg okoli sto metrov, širok štiri metre in globok približno 80 centimetrov. Razdalja med drevesi bo približno osem metrov.

Hkrati s pripravo izkopa v Šmartinskem parku so ta teden začeli tudi izkop dreves ob Linhartovi cesti, danes pa bodo torej prva drevesa prepeljali v park. Prevoz bo potekal v koloni več vozil s prikolicami, prevozi pa se bodo nadaljevali tudi prihodnji teden.

V prvi fazi prenove Linhartove ceste med križiščema z Dunajsko cesto in Matjaževo ulico, ki poteka trenutno, je predvidena zasaditev 117 novih dreves. Ob tem naj bi 25 obstoječih dreves presadili na nove lokacije.

Če je na omenjenem odseku danes 154 dreves, jih bo po rekonstrukciji 195. V drugi fazi obnove Linhartove ceste med križiščem z Matjaževo ulico in krožiščem Žale – ta je predvidena takoj po koncu prve faze – pa naj bi presadili še 45 obstoječih dreves in posadili 97 novih.

Po celotni obnovi naj bi se tako število dreves ob Linhartovi cesti s trenutnih 199 povečalo na 292.

reka Ljubljanica
Trendi Sredi zime si je privoščil skok v hladno Ljubljanico #video

 

Ne spreglejte