Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2011,
19.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 10. 3. 2011, 19.05

8 let, 1 mesec

"Jedrska energija je najbolj smiselna možnost"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Vetrne elektrarne niso sporne le zaradi škode, ki bi jo lahko povzročile v prostoru, kamor so umeščen, temveč se postavlja tudi vprašanje, ali se jih izplača postavljati zaradi nizkega izkoristka.

Asix (10. 3. 2011 13:12:32) "Ob tem v DOPPS ponovno poudarjajo, da podpirajo obnovljive vire energije, tudi vetrne elektrarne, vendar morajo biti umeščeni v prostor tako, da se ne dela nepotrebna škoda naravi." Vetrne elektrarne postavimo nekam, kjer ni vetra, da se ptice ne bodo zaletavale v krake propelerja; sončne v klet, da ne bodo kazile videza strehe; hidroelektrarne pa nekam, kjer ni vode, da bomo iz akumulacijskih jezer lahko črpali vodo za namakanje... Grejmo se pa s smradom iz TE!

momo (10. 3. 2011 15:19:35) komentatorji, pojdite na Volovjo reber preden komentirate, pa premislite še enkrat - okolje tam je res enkratno, skupaj z živalmi, okrniti ga z industrializacijo bi bilo najmanj bedasto. za naravo seveda TE, pa tudi vetrnice, sončne el. itd. niso najboljša rešitev, če ni ravno v popolni puščavi tako ali drugače vplivajo na okolje, poleg tega izkoristek ni znaten in bi lahko z njimi posejali pol planeta, pa bi bilo še vedno premalo. jedrska energija je najbolj smiselna možnos, oz. kombinacija...

Je testiranje funkcionarjev na prepovedane droge prevelik poseg v zasebnost, ali morajo uslužbenci na izpostavljenih funkcijah privoliti tudi v to?

VarnodeloHTZ (10. 3. 2011 08:27:25) V vsakem malce normalnem okolju mora kandidat za zaposlitev opraviti zdravniski pregled kjer se ugotovi kandidatova psihofizicna sposobnost opravljati delo za katero kandidira. K pregledu sodi tudi pregled odvisnosti od alkohola in drugih opojnih substanc (mamil). Biti poslanec v DZ ali minister v vladi je delo proti placilu kjer steje odgovorno in trezno ravnanje. Najprej je potrebno uzakoniti zdravniski pregled pred nastopom dela/mandata v DZ ali Vladi ter vse brez izjeme pregledati.

smashy (10. 3. 2011 09:10:47) Nismo ravno fer pri tej stvari. Njih bi takoj testirali, sebe ne bi pustili testirat niti pod razno. Kaj pa če bi naročili, da morajo duhovniki opraviti psihični pregled vsako leto, saj glede na podatke ostaja upravičen sum spolnih zlorab otrok z njihove strani. Imamo občutljive psihološke teste za takšne stvari. A smo za? A bi se sami pustili tako testirat. Danes preverjajo to, jutri pa ali uživamo mleko s 3.2 ali 1.6 mm, saj si v prvem primeru ogrožate zdravje in ne morete opravljati poklica?!

Ustavno sodišče je sprejelo odločitev glede referenduma o pokojninski reformi. Neuradno naj bi izvedbo referenduma dovolili.

duko (10. 3. 2011 09:37:04) Ves ta govor o pridobljenih pravicah so navadna jajca. Na svetu se vse spreminja in življenjska doba se daljša,torej je nekje treba dobiti denar za pokojnine,tako preprosto je to. Če bo kdo šel v Nemčijo,bo tam dočakal penzijo pri 67 letih. Vlada je za to,da vlada,če nismo zadovoljni,jo bomo zamenjali. Nobena pa ne zna čarati,tako kot dinozaver na naslovni sliki. SLO tudi ni sposobna razviti gospodarstva z višjo dodano vrednostjo in tako boljšimi plačami in pokojninami. Protesti gor ali dol.

Mike008 (10. 3. 2011 12:58:18) Ljudstvo enostavno ne more odlocati o pokojninski reformi - jasno, da nihce ne bo pristal na zvisevanje starostne meje. Ce je zakon slab je zaradi tega, ker je premalo radikalen. Dejstvo je, da vsakih 10 let se zivljenska doba podaljsuje za vsaj 1 leto. Dejstvo je, da se v sloveniji upokojimo v popvrecju okoli 57 leta. Dejstvo je, da je nasa produktivnost zelo slaba. Zaradi studija ljudje vstopijo na trg dela vse kasneje. In se vedno bi vsi radi imeli enake penzije. Enostavno ne gre!

Ne spreglejte