Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 4. 2023,
9.03

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

5

Natisni članek

Matjaž Tavčar varnostne kamere UKC Ljubljana

Četrtek, 20. 4. 2023, 9.03

1 leto

Je nekdo izbrisal posnetke varnostnih kamer v UKC Ljubljana? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

5

UKC Ljubljana | Foto STA

Foto: STA

V UKC Ljubljana poteka izredni notranji nadzor nad poslovanjem službe za korporativno varnost, kjer naj bi se dogajale različne nepravilnosti, ki naj bi s položaja že odnesle nekdanjega šefa Matjaža Tavčarja, piše 24ur.

Zdaj že nekdanji vodja službe za korporativno varnost Matjaž Tavčar naj bi bil v incident oktobra lani vpleten skupaj z neznano osebo. Na varovanem območju kliničnega centra naj bi se nespodobno obnašala in razbila tudi steklena vrata pisarne v tej enoti.

Da bi dogodek prikril, naj bi Tavčar po neuradnih podatkih sodelavcu naročil, da izbriše posnetke varnostnih kamer, kjer je bilo posneto njegovo početje. Tako naj bi izginili posnetki videonadzora za tri dni, kar naj bi kasneje potrdil tudi eden od uradnikov v UKC Ljubljana, ki je zadevo preverjal, piše 24ur.

V UKC so za 24ur potrdili, da je dogodek zaznal pooblaščenec za nenasilje. Ta je obravnaval prijavo nadlegovanja oziroma trpinčenja, ki naj bi ga izvajal takratni vodja službe za korporativno varnost UKC Ljubljana. Pri obravnavi je pooblaščenec zaznal več nepravilnosti, tudi takšne, ki se nanašajo na upravljanje posnetkov videonadzornih kamer, zaradi katerih je vodstvu UKC predlagal več korektivnih ukrepov, vključno z uvedbo disciplinskega postopka zoper vodjo službe za korporativno varnost.

Komisija za izredni nadzor bo svoje delo zaključila v tem mesecu in pripravila predlog dodatnih korektivnih ukrepov, na podlagi katerih se bo vodstvo UKC Ljubljana nadalje odločalo. Niso pa na UKC Ljubljana odgovorili na vprašanja, ali držijo informacije, da so bili nezakonito izbrisani posnetki nadzornih kamer in ali so zadevo takrat prijavili policiji, saj gre za kazniva dejanja, še piše 24ur.

Na vprašanja Siol.net o omenjeni zadevi pa so z UKC Ljubljana odgovorili: "Generalni direktor UKC Ljubljana Marko Jug je na podlagi 76.a člena Zakona o zdravstveni dejavnosti odredil izvedbo izrednega notranjega nadzora nad materialnim poslovanjem Službe za korporativno varnost v letu 2022. Predmet tega nadzora je tudi upravljanje sistema videonadzora v UKC Ljubljana. Postopek izrednega notranjega nadzora še ni zaključen. Razkritje izsledkov nadzora pred zaključkom bi povzročilo napačno razumevanje njegove vsebine, zato na ta novinarska vprašanja UKC Ljubljana v tem trenutku še ne more odgovoriti."
Danijel Bešič Loredan
Novice Bešič Loredan: Pričakujem, da vodstvo zavoda prekine delovno razmerje s takim zdravnikom
UKC Ljubljana
Novice Nevrokirurg, ki je operiral tujo državljanko za dodatno plačilo, priznal etično sporno ravnanje
Pediatrična klinika. Otrok.
Novice Se češki otroški srčni kirurg Gebauer vrača v UKC Ljubljana?
Marko Jug
Novice Jug ob odhodu srčnega kirurga: Ne izključujemo možnosti, da bi znova sodelovali #video
Jug.
Novice Čaka nevrokiruga Bošnjaka odpoved? 14 dni za preučitev ozadja. #video
Ne spreglejte