Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 5. 2024,
11.47

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Zeleni Slovenije Klemen Grošelj Evropska unija Evropski parlament

Ponedeljek, 6. 5. 2024, 11.47

1 teden, 5 dni

Klemen Grošelj na evropske volitve kot nosilec liste Zeleni Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Klemen Grošelj | Aktualni evropski poslanec Klemen Grošelj še ni rekel zadnje besede na evropskem političnem parketu. Če mu uspe zbrati dovolj podpisov, bo kandidiral kot nosilec liste Zelenih Slovenije. | Foto STA

Aktualni evropski poslanec Klemen Grošelj še ni rekel zadnje besede na evropskem političnem parketu. Če mu uspe zbrati dovolj podpisov, bo kandidiral kot nosilec liste Zelenih Slovenije.

Foto: STA

Aktualni evropski poslanec Klemen Grošelj (Gibanje Svoboda/Renew Europe) je za Siol.net potrdil, da bo v primeru zadostnega števila zbranih podpisov nosilec liste Zeleni Slovenije na volitvah za Evropski parlament. Kandidatno listo bodo predvidoma predstavili ta konec tedna. 

Generalni sekretar Zelenih Slovenije Nejc Škof je na družbenih omrežjih pozval k zbiranju podpisov podpore njihovi listi, katere nosilec bo predvidoma Klemen Grošelj, sicer aktualni evropski poslanec. 

Grošelj nam je v telefonskem pogovoru zatrdil, da trenutno poteka zbiranje podpisov, več pa bo znanega konec tedna, ko bodo predvidoma predstavili kandidatno listo. Kot je pojasnil mu je pomembno, da se bo še naprej zavzemal za podnebno politiko in doseganje zastavljenih okoljskih in klimatskih ciljev ter za prehod v brezogljično družbo. 

Stališča, ki jih je v tem mandatu zagovarjal v Evropskem parlamentu, se v večji meri ne razhajajo s tistimi, ki jih zagovarjajo Zeleni Slovenije in zato so se odločili za sodelovanje.

V Evropski parlament je bil Grošelj izvoljen na listi LMŠ. Letos je najprej kandidiral na listi Gibanje Svoboda, a je svoje soglasje kasneje umaknil, saj naj bi ga v stranki želeli uvrstiti na dno kandidatne liste za evropske volitve. 

Poleg Grošlja bo na kandidatni listi Zeleni Slovenije še podpredsednica Nada Pavšer, je za MMC potrdil Škof. Neuradno se med imeni za kandidate pojavlja tudi Mojca Šetinc Pašek, nekdanja poslanka Gibanja Svoboda. 

Rok za vlaganje kandidatnih list se izteče 10. maja. 

Klemen Grošelj
Novice Klemen Grošelj umaknil kandidaturo, ponudbo zavrnila tudi Marta Kos
Ne spreglejte