Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 2. 2022,
20.02

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

41

Natisni članek

Boštjan Koritnik

Nedelja, 20. 2. 2022, 20.02

2 leti, 2 meseca

Koritnik obžaluje objavo posnetka iz ljubljanskega lokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

41

Boštjan Koritnik | Minister za javno upravo Boštjan Koritnik. | Foto STA

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Foto: STA

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, na katerem se minister za javno upravo Boštjan Koritnik v enem od lokalov zabava in med drugim uprizarja parodijo na dokumentarni film The Tindler Swindler. Minister v današnjem odzivu prevzema vso odgovornost za morebitno napačno razumevanje vsebine posnetka in obžaluje objavo. Minister je z danes opravljenim negativnim testom tudi ovrgel trditve nekaterih komentatorjev na Twitterju, ki so ga obtožili, da je bil med nastankom videoposnetka pod vplivom alkohola oziroma prepovedanih drog.

Boštjan Koritnik se na videoposnetku, ki so ga delili nekateri uporabniki Twitterja, zabava s prijateljem in kot kaže uprizarja parodijo na dokumentarni film The Tindler Swindler. Ta govori o izraelskem prevarantu, ki je s pomočjo aplikacije za zmenke izkoriščal ženske za denar.

Čeprav minister naj ne bi kršil veljavnih ukrepov za zajezitev covida-19, je nekatere zmotilo sporočilo, ki ga je delil na svojem zasebnem profilu na družbenem omrežju Instagram. Videi so bili sicer prvotno objavljeni na aplikaciji TikTok.

Minister se je na poročanje nekaterih medijev o videoposnetku že odzval. Kot je zapisal v izjavi za javnost, prevzema vso odgovornost za morebitno napačno razumevanje vsebine posnetka in obžaluje objavo.

Izjavi za javnost je priložil negativen rezultat testa za ugotavljanje prisotnosti alkohola ali prepovedanih drog, lokal je zapustil pred 22. uro

"Prevzemam vso odgovornost za morebitno napačno razumevanje vsebine posnetka in obžalujem to objavo. Če sem z njo kogarkoli užalil, to iskreno obžalujem in se opravičujem, namen je bil opozoriti na nevarnost spletnih prevar, nikakor pa nisem imel namena biti do kogarkoli ali česarkoli žaljiv. Posnetek je sicer nastal v prostem času, v povsem zasebnem krogu oziroma na druženju zasebne narave v enem od ljubljanskih lokalov. Šlo je za druženje, ki je potekalo v skladu z vsemi ukrepi, ki veljajo z namenom zajezitve širjenja koronavirusa (izpolnjujem pogoj PCT, lokal pa sem zapustil pred 22. uro zvečer, kar sem zainteresiranim medijem tudi dokazal). Prav tako poudarjam, da nisem pil alkoholnih pijač, na kar namigujejo prispevki, niti nisem bil pod vplivom kakršnih koli prepovedanih substanc. Dokaz za to je tudi danes opravljen test Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki ga prilagam."

Test | Foto: Boštjan Koritnik Foto: Boštjan Koritnik

 

Ne spreglejte