Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2012,
11.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 1. 2012, 11.37

8 let

Laskava naslova ravnateljici in direktorju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ravnateljica črenšovske osnovne šole Marija Horvat ter direktor in lastnik podjetja GMT Vlado Karoly po izboru Vestnika in Radia Murski val že enaindvajseta nagrajenca.

Radio Murski val in tednik Vestnik sta že enaindvajsetič razglasila Pomurko in Pomurca leta. Največ glasov so glasovalci namenili ravnateljici Mariji Horvat in podjetniku Vladu Karolyju. Ravnateljica Osnovne šole Franceta Prešerna Črenšovci šolsko ustanovo pozitivno predstavlja v javnosti. Zelo odmeven je bil posvet Avtonomija učitelja med možnostmi, izzivi in priložnostmi. V Črenšovce je Horvatovi uspelo privabiti 54 predavateljev in 97 slušateljev iz Nemčije, Madžarske, Srbije, Hrvaške in Slovenije. Odpirali so nove teme, izmenjevali izkušnje, navezali nova poznanstva in se dokopali do pomembnih strokovnih ugotovitev, ki bodo v zborniku kmalu dostopne strokovni in širši javnosti. Črenšovska šola je lani med drugim prejela priznanje kulturna šola leta in pred tem priznanje Blaža Kumerdeja za izjemne dosežke pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalno prakso.

Najbolj ponosna na uspehe svojih nekdanjih sošolcev Za ravnateljico Marijo Horvat pa je največje priznanje tisto, kar so v življenju dosegli nekdanji učenci črenšovske šole: "Učence usposabljamo za življenje in skušamo naučiti vrednot." Pomurka leta 2011 je najbolj vesela, ker se nekdanji uspešni učenci črenšovske šole kot gostje redno vračajo v šolo. Veliko pozornosti namenjajo še nadarjenim otrokom in tudi romskim učencem, za katere so uvedli učno pomoč na domu.

Nagrajenčevo podjetje že drugič regionalna gazela Vlado Karoly je lastnik in direktor družinskega podjetja GMT, ki je že drugič dobilo poslovno nagrado dravsko-pomurska gazela 2011. Na zahtevno in negotovo podjetniško pot se je podal leta 1990 z dvema zaposlenima na 35 kvadratnih metrih. Po šestih letih trdega dela je podjetje začelo intenzivneje rasti, v zadnjem desetletju pa spada med najhitreje rastoča slovenska podjetja. Kombinacija poslovne žilice, trdega dela in goričke trme je Vlada Karolyja in njegovo družinsko podjetje pripeljala ob domačem tudi na avstrijski trg, na trge držav nekdanje Jugoslavije in v Bolgarijo, zdaj pa se odpirajo še drugi vzhodnoevropski trgi. GMT sodeluje s 150 dobavitelji in 1500 večjimi kupci ter ponuja 65 tisoč artiklov. Na 15 lokacijah zaposluje 76 ljudi. Uspešni podjetnik je to, da je postal Pomurec leta, pripisal tudi glasovalcem, ki se ga spomnijo še kot mehanika, ki je vedno znal pomagati in najti rezervni del:

"Uspešno podjetje spoštuje delavca "Če za Goričanca narediš še tako majhno stvar, je ta v njegovih očeh zelo velika." Načrtov podjetniku ne manjka: "Načrtujemo gradnjo novega centralnega skladišča, kjer bo dobilo delo od pet do petnajst ljudi." Podjetje je lahko po direktorjevih besedah uspešno le, če spoštuje delavca in če ima čut za zaposlenega. Tako za slehernega v GMT-ju ob njegovem rojstnem dnevu pripravijo pogostitev.

Ostali nagrajenci iz številnih različnih področij Za Marijo Horvat se je na drugo mesto uvrstila strelka Jasmina Maček iz Bodonec, najboljša slovenska reprezentantka v streljanju na glinaste golobe, na tretjem mestu pa je Martina Horvat, dobitnica zlatega znaka Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije kot zaslužna zdravstvena delavka in vodja patronažne dejavnosti v soboškem zdravstvenem domu. Od četrtega do enajstega mesta sledijo Daniela Krpič, Aleksandra Šinko, Andrejka Preskar, Tjaša Šimonka, Valerija Žalig, Saška Roškar, Alja Samec in Jerneja Svenšek.

Pri Pomurcih je za Vladom Karolyjem največ glasov prejel strelec Boštjan Maček iz Bodonec, član Strelskega društva Štefana Kovača Murska Sobota in nosilec evropske bronaste medalje v streljanju na glinaste golobe, s katero si je že priboril vstopnico za olimpijske igre v Londonu. Tretji je krvodajalec Branko Buzeti iz Bakovec, ki je stotič daroval kri. Prvič jo je daroval pri vojakih in vztraja vse do danes ter še ne namerava odnehati. Sledijo Matej Sinic, Stanko Bensa, Andrej Šterman, Geza Filo, Dejan Zečević, Denis Berdajs, Jože Gerenčer in Filip Španbauer.

Tudi na Pomurje.si.

Ne spreglejte