Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 2. 2011,
6.59

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 2. 2. 2011, 6.59

8 let, 4 mesece

Majhen svet pod zemljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred Postojnsko jamo in v njej bo kmalu na ogled razstava miniaturnih arhitekturnih znamenitosti z vsega sveta - Minimundus, ki prvič gostuje v podzemlju.

To prav posebno praznovanje slovenskega kulturnega praznika v že peti skupni akciji prirejata družba Postojnska jama in Zavarovalnica KD Življenje. Slavne celovške makete bodo na ogled pred in v Postojnski jami Makete iz slavnega celovškega Minimundusa, vseh je 25, bodo razstavljene na ploščadi pred vhodom v Postojnsko jamo in v podzemni Koncertni dvorani. Na ogled bodo mnoge svetovne znamenitosti, arhitekturni biseri iz Evrope, Amerike in Azije, kot so Kip svobode, Eifflov stolp, stolp in katedrala v Pisi, Dunajsko kolo, čudovite znamenite hišice, gradovi, mlini na veter, ladje. V torek polovico cenejše vstopnice Na ploščadi pred jamo bo v torek med 10. in 15. uro ob razstavljenih maketah tudi veliko možnosti za zabavo. Na odru bodo obiskovalce razveseljevali animator Sten z glasbenimi vložki in zabavnimi skeči, mladi pevci in recitatorji, lutke velikanke, v Jamskem dvorcu bodo ustvarjalne otroške delavnice in predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana, v Vivariju pa ljubljanski živalski vrt z malimi živalmi. Za vsakogar nekaj, predvsem pa organizatorji obljubljajo veliko dobre volje in smeha za vse generacije. In tudi za polovico nižje cene vstopnic za ogled jame in delčka Minimundusa v njej.

"Stvaritev narave in stvaritev človeških rok" Kot je povedal predsednik uprave KD Življenje Matjaž Šenk, so že pred petimi leti želeli, da bi prireditev, ki je namenjena družinam, postala tradicionalna. In je - po balonu, cirkusu, dinozavrih in človeški ribici v novem akvariju letos v Postojnski jami gostuje znani celovški Minimundus.

"Tako je Postojnska jama, stvaritev narave, dobila sebi primerno družbo - stvaritve človeških rok," je bližnji dogodek označil direktor Postojnske jame Marjan Batagelj.

Maketa kapnika odslej tudi v avstrijskem Celovcu In čeprav se je še ne tako dolgo nazaj zdelo, da med maketami v Minimundusu, narejenimi v merilu 1:25 in iz enakih materialov, kot so originali, ne bo mogoče poustvariti Postojnske jame, danes kaže drugače. Po včerajšnjem podpisu pisma o nameri naj bi namreč v prihodnje obiskovalci miniaturnih znamenitosti občudovali tudi znameniti kapnik Briljant, simbol Postojnske jame. Kdor pa v torek ne bo mogel v Postojnsko jamo, si bo makete lahko ogledal še do 11. aprila.

Ne spreglejte