Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2015,
19.05

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Brigita Čokl DeSUS

Torek, 8. 12. 2015, 19.05

3 leta

Na čelo UKC podpredsednica DeSUS Brigita Čokl: Mogoče je čas za ženske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je za novega v. d. generalnega direktorja imenoval ekonomistko, podpredsednico stranke DeSUS, sicer pa upokojenko Brigito Čokl.

Predsednik sveta UKC Tomaž Glažar je v izjavi za medije dejal, da noben od članov sveta UKC na sejo ni prišel s kandidatom za v. d. generalnega direktorja. Zato so prevzeli to odgovornost in breme nase ter imenovali Čoklovo, ki je sicer članica sveta UKC.

Bolnišnice kot v. d. ne namerava voditi več kot tri mesece Čoklova je v izjavi za medije po imenovanju dejala, da dopoldne še ni razmišljala o prevzemu vodenja UKC. To odločitev je sprejela, da bi presegli problem upravljanja v UKC oz. da ne bi prišli "v položaj, v katerem UKC še ni bil, in si ga glede na svoj pomen in status v Sloveniji ne zasluži". "Mogoče je čas za ženske. Dejstvo pa je, da je to čas, ko je kriza največja," je dejala.

Čoklova, ki je podpredsednica stranke DeSUS, v času ministrovanja Tomaža Gantarja pa je bila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, je dejala, da njeno članstvo v stranki nima nobene zveze z današnjim imenovanjem. Največje slovenske bolnišnice ne namerava voditi kot v. d. več kot tri mesece.

Saga Baričiča: na koncu izgubil tudi podporo Cerarja UKC je bil brez vršilca dolžnosti direktorja od 24. novembra. Takrat je nepreklicno odstopil Andrej Baričič, ki je bil vršilec dolžnosti od 10. avgusta. Baričič je imel podporo stranke SMC, medtem ko sta bili koalicijski DeSUS in SD že od začetka proti, pozneje pa je podporo zaradi "neprimernih" izjav izgubil tudi pri stranki premierja Mira Cerarja.

Baričič formalno še vedno v igri za mesto generalnega direktorja? V roku treh mesecev bo izpeljan nov razpis za generalnega direktorja UKC, še prej pa mora vlada po mnenju Glažarja končati postopek imenovanja Baričiča, ki uradno ni odstopil od kandidature, saj vlada še ni dala končne besede, medtem ko na ministrstvu za zdravje menijo, da se je z Baričičevim odstopom končala tudi njegova kandidatura za generalnega direktorja.

Za strokovno direktorico UKC pa so imenovali dozdajšnjo v. d. Marijo Pfeifer. Pfeiferjeva je vodja endokrinološkega oddelka na UKC in profesorica na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Ne spreglejte