Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2021,
12.13

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

44

Natisni članek

Zanzibar smrt Andrej Šter

Petek, 26. 2. 2021, 12.13

3 leta, 2 meseca

Na Zanzibarju umrl Slovenec #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

44

Vodja konzularnega sektorja na MZZ Andrej Šter je na današnji novinarski konferenci dejal, da je sredi tedna na otoku Zanzibar umrl Slovenec. "Razlog, ki je naveden na dokumentih, je tako splošen, da se nanj ne moremo sklicevati," je o smrti dejal Šter.

Slovensko veleposlaništvo v Kairu je od tanzanijskih oblasti prejelo obvestilo, da je pred dnevi na otoku Zanzibar umrl slovenski državljan. Kot so dejali, je bil tam na turističnem potovanju. "Smrt je nastopila po nekaj tednih hospitalizacije," je povedal Šter.

Dodal je, da je po njihovih podatkih šlo za individualno potovanje. "Veleposlaništvo je bilo v stiku s svojci in ministrstvo za zunanje zadeve je posredovalo informacije, da so se postopki o obvestilu o smrti odvili čim lažje in čim manj boleče za svojce," je o primeru še dejal Šter. Več podrobnosti za zdaj ni znanih.

"Naši kolegi v Kairu so opozorili na dejstvo, da se včasih ta del sveta promovira kot otok, ki ima samo rajske plaže in kamor virus in bolezen ne sežeta," je posvaril.

Vsak dan med 50 in 80 vprašanj glede potovanj

Na konzularnem sektorju sicer vsak dan prejmejo med 50 in 80 vprašanj, ki se posredno ali neposredno nanašajo na možnosti potovanja ali bivanja v tujini. Večinoma gre za vprašanja, na katera spraševalci odgovore že imajo.

"Tudi na včerajšnjem srečanju voditeljev EU držav, je bil eden od zaključkov, da bodo države odločno omejile nenujna potovanja. Tudi naše stališče ostaja enako - odsvetujemo nenujna potovanja," je dejal Šter.

MZZ državljanom še vedno odsvetuje vsa nenujna potovanja v tujino. Nujnost je vezana na razlog, ki zares prevlada in nam je v vitalnem interesu. Razlog ne more biti, da je nekdo vplačal turistični vavčer, ki bo propadel, je povedal vodja konzularne službe. Odsvetujejo tudi potovanja na smučanje v državah nekdanje Jugoslavije, za katera se je odločilo kar precej Slovencev, poroča STA.

Aleš Hojs
Novice Hojs: Čeprav je obalno-kraško regija rdeča, se šole ne bodo zaprle #video

Prihodnji teden znova kontrolne točke na mejah

Notranji minister Aleš Hojs je ob tem dodal, da se razmere v nekaterih delih države poslabšujejo, zato bodo prihodnji teden na mejah s schengenskimi državami, tj. Avstrijo, Italijo in Madžarsko, znova uvedli kontrolne točke, ki so jih nedavno odpravili. Tako bi omejili število mejnih prehodov, prek katerih bi lahko prečkali te meje. O tem je danes govoril tudi z novim ministrom za zdravje Janezom Poklukarjem, je še povedal Hojs, poroča STA.

Trendi Zanzibar, otok začimb in tropskega sadja

 

Ne spreglejte