Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
22. 4. 2024,
14.40

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,57

Natisni članek

policija napad grožnje Ljubljana Ukrajina

Ponedeljek, 22. 4. 2024, 14.40

1 teden, 3 dni

Napad na Ukrajinko sredi Ljubljane: "Šta je, k**** ukrajinska?" #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,57

V slovenski enklavi največjega spletnega foruma Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta v Ljubljani, med katerim je neznani voznik osebnega avtomobila svoje vozilo ustavil sredi ceste in s kletvicami ter udarci po steklu zagrozil voznici za njim, ki naj bi bila v avtomobilu z ukrajinskimi registrskimi oznakami. Na policiji so za Siol.net potrdili, da so pretekli konec tedna zaradi dokumentiranega dogodka prejeli prijavo, vendar več informacij ne morejo posredovati, ker preiskava še poteka. 

Kot je razvidno iz zgornjega videoposnetka, je moški svoj avtomobil ustavil sredi ceste na Orlovi ulici v Ljubljani, nato pa odkorakal do vozila za sabo in verbalno napadel voznico, pri čemer je med drugim omenil njeno domnevno ukrajinsko poreklo.

Preden se je vrnil do svojega avtomobila, je še močno udaril po oknu vozila, v katerem je bila oseba, ki je s kamero pametnega telefona posnela celotno dogajanje.

pretep, mladoletniki, Celje
Novice Sedem oseb brez povoda nad dva mladoletnika, enega so huje poškodovali #foto

Žensko naj bi prehitel in ustavil šele, ko mu je zahupala

Na forumu Reddit se je pojavila tudi razlaga dogodka (vir) domnevno ukrajinske voznice, ki je bila, sodeč po zapisu na forumu, v vozilu tipa volkswagen passat z ukrajinskimi registrskimi tablicami na poti po hčer.

Agresivni voznik naj bi jo po tem, ko je z Dolenjske ceste (napačno jo je poimenovala Dunajska cesta) zavila v ožjo ulico, ki jo vidimo v videoposnetku, prehitel in začel voziti zelo počasi, ko mu je zahupala, pa se je povsem ustavil in izstopil iz vozila. 

Dogodek naj bi že prijavila policiji, kjer so za naš medij to tudi potrdili.

"Potrdimo lahko, da smo v zadnjem vikendu prejeli prijavo navedenega dogodka, vendar postopek trenutno še poteka, zato vam več informacij še ne moremo posredovati," so za Siol.net danes sporočili s policije. 

Ne spreglejte