Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2023,
10.02

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

63

Natisni članek

Splošna bolnišnica Celje

Petek, 27. 1. 2023, 10.02

1 leto, 3 mesece

Napad v celjski bolnišnici: zaradi stresa zaposleni doživel infarkt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,09

63

V Splošni bolnišnici (SB) Celje je razburjen bolnik v sredo poškodoval dva zaposlena. Enemu je lažje poškodoval roko, drugemu je s čelnim udarcem zlomil nos. "Zaradi stresa ob napadu pa je eden od zaposlenih doživel infarkt," je na današnji novinarski konferenci povedal v. d. direktorja SB Celje Dragan Kovačić.

V sredo je v celjski bolnišnici bolnik fizično napadel dva zaposlena in po nasilnem incidentu pobegnil, a ga je celjska policija kmalu izsledila. Na policiji zbirajo obvestila v smeri suma povzročitve lahke telesne poškodbe, ki je kaznivo dejanje.

"Obema zaposlenima je povzročil telesne poškodbe, pri enem izmed njiju pa je stres ob dogodku privedel do miokardnega infarkta," je povedal v. d. direktorja SB Celje Dragan Kovačić in dodal, da so vsi zaposleni pretreseni. Po njegovih navedbah je zaposleni še vedno hospitaliziran, njegovo stanje pa je stabilno. 

Kovačić: Šokirani smo nad razmerami v zdravstvu

Bolnika, ki je fizično napadel zaposlena, je obravnavala triažna sestra, zdravnik pa ga ni pregledal. "Naša sodelavca, ki sta zdaj poškodovana, sta delala v dobri veri in vsekakor nista kriva za to, kar se je zgodilo," je povedal Kovačić in poudaril, da se zaposleni zavedajo, da niso vedno najboljši, vendar pa to ne opravičuje nasilja.

Povedal je, da so šokirani nad razmerami v zdravstvu in da je prišlo tako daleč, da bolniki fizično obračunavajo z zdravstvenim osebjem. Dodal je še, da so na službene elektronske naslove prejeli kar nekaj žaljivih sporočil.

Kot je napovedal Kovačić, bodo varovanje v objektu dvignili na najvišjo mogočo raven. "Dogodek obžalujemo. Urgenca ni prostor, kjer bomo reševali vse aktualne težave zdravstva. To je treba rešiti v parlamentu. Mi hočemo samo reševati življenja," je dejal Kovačić.

V času epidemije covid-19 veliko več strpnosti

"V času epidemije covid-19, ko smo bili nadpovprečno obremenjeni, ko je bil položaj trikrat hujši, ko so vladale izredne razmere, je bila strpnost na obeh straneh verjetno večja," je še izpostavil v. d. direktorja. 

V. d. strokovnega direktorja celjske bolnišnice Radko Komadina pa je dejal, da je bolnik na celjski urgenci izkazal določeno mero nestrpnosti, bil je tudi precej glasen. 

Izpostavil je tudi, da je v preteklosti v celjski bolnišnici prihajalo do komunikacijskih konfliktov, predvsem verbalnih, v zadnjih letih pa ni bilo fizičnih napadov.

SB Celje
Novice V Celju bolnik napadel dva zaposlena. Enemu je s čelnim udarcem zlomil nos.
Ne spreglejte