Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 6. 2023,
6.58

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

SDS politika Janez Janša Janez Janša

Četrtek, 22. 6. 2023, 6.58

11 mesecev

Neuradno: Janša napovedal, da na prihodnjem kongresu ne bo več kandidiral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Janez Janša | Janez Janša naj bi svojo odločitev, da ne bo več kandidiral za predsednika, sporočil zadnji torek v lanskem novembru, ko redne tedenske seje poslanske skupine niso imeli v prostorih državnega zbora, temveč v Destrniku. | Foto Reuters

Janez Janša naj bi svojo odločitev, da ne bo več kandidiral za predsednika, sporočil zadnji torek v lanskem novembru, ko redne tedenske seje poslanske skupine niso imeli v prostorih državnega zbora, temveč v Destrniku.

Foto: Reuters

Janez Janša naj bi po informacijah portala N1 poslancem SDS povedal, da na prihodnjem kongresu ne bo več kandidiral za predsednika stranke. Kot je portalu potrdilo več navzočih na seji poslanske skupine, se je ob tej napovedi obrnil k Anžetu Logarju.

Poslancem SDS naj bi predsednik stranke Janez Janša svojo odločitev, da ne bo več kandidiral za predsednika, sporočil zadnji torek v lanskem novembru, ko redne tedenske seje poslanske skupine niso imeli v prostorih državnega zbora, temveč v Destrniku, poroča N1. 

Seja je potekala dva dneva po trojnem referendumu, na katerem je SDS doživela trojni poraz. Dober teden prej je poslanec in predsednik sveta SDS Anže Logar v drugem krogu predsedniških volitev – zmagala je sicer Nataša Pirc Musar – zbral več glasov, kot jih je kadarkoli dobila stranka Janeza Janše.

Ustanovitev društva Platforma Sodelovanja. Anže Logar Eva Irgl Romana Jordan
Novice Logar: Seveda, v tem primeru sem pripravljen naslediti Janšo na vrhu SDS #video

Logarja naj bi pozval, da se mora odločiti o nadaljnji poti

Kot poroča N1, je na tem sestanku prvak SDS Logarja pozval, da se bo moral odločiti, kakšna bo njegova nadaljnja politična pot oziroma ali bi prevzel vodenje SDS. Ob tem je Janša, kot je novinarjema N1 potrdilo več poslancev, napovedal, da sam na naslednjem kongresu stranke leta 2025 ne bo več kandidiral. "Bili smo šokirani," je za portal dejal eden od sogovornikov.

Janez Janša
Novice Janša: Logarjevo društvo je dobrodošla popestritev

Anže Logar informacij portala ni želel komentirati. Prav tako se na informacije niso želeli odzvati v stranki SDS.

Portal še poroča, da več sogovornikov o iskrenosti Janševe napovedi dvomi. Že pred kakšnim desetletjem je namreč prvak SDS napovedoval, da bo na čelu stranke le še mandat ali dva, a še vedno vztraja. Po oceni virov N1 tudi Janševe zadnje poteze ne kažejo, da bi načrtoval svoj umik.

Janez Janša
Novice Janez Janša in Bojan Šrot združila moči
Ne spreglejte