Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 6. 2023,
16.34

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52

Natisni članek

Pritličje Ljubljana Parada ponosa

Sobota, 17. 6. 2023, 16.34

10 mesecev, 3 tedne

Policija: Neznani osumljenec na Paradi ponosa lažje poškodoval dve osebi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,52
Parada ponosa 2023 | Foto STA

Foto: STA

Nekaj čez drugo uro zjutraj je neznani storilec v okno lokala, na katerem je bila izobešena mavrična zastava, vrgel steklenico in ga razbil. "Zgodovina se ponavlja in nadaljuje," so zapisali na strani lokala Pritličje na Facebooku. Incident se je zgodil na dan, ko v prestolnici poteka Parada ponosa. Še en napad pa se je zgodil danes popoldne. Kot so zapisali v Društvu parada ponosa, se je pri Bavarskem dvoru v Ljubljani zgodil napad na mlado osebo z mavrično zastavo. Na policiji so za Siol.net potrdili, da so prejeli prijavo, in sicer je do zdaj neznani osumljenec, ki je bil v družbi še dveh oseb, fizično napadel dve osebi, ti sta bili pri tem lažje poškodovani. 

Na policiji so dejali, da lahko potrdijo, da so med današnjim shodom, ki je potekal na območju središča Ljubljane, prejeli prijavo, da je do sedaj neznani osumljenec, ki je bil v družbi še dveh oseb, fizično napadel dve osebi, ti sta bili pri tem lažje poškodovani. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka in suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kamere pred lokalom Pritličje so ujele neznanega storilca, ta je ponoči v okno, na katerem je bila izobešena mavrična zastava, vrgel steklenico in ga razbil. Dogodek preiskuje policija, storilca še išče, poroča Mladina. 

Na strani lokala na Facebooku so spomnili na dogodek iz leta 2009, ko so neonacisti z baklami in kamenjem napadli Cafe Open. "Danes se je javno spodbujanje sovraštva spet materializiralo v razbitem oknu z mavrično zastavo. Zgodovina se ponavlja in nadaljuje," so zapisali. 

Incident se je zgodil na dan, ko se v prestolnici končuje tradicionalna Parada ponosa, ki letos poteka pod geslom Več skupnosti, en boj.

Na Bavarskem dvoru napadli osebo z mavrično zastavo

Iz društva Parada ponosa so medtem sporočili, da se je pri Bavarskem dvoru zgodil napad na mlado osebo z mavrično zastavo. 

"Zaradi tega in včerajšnjega vandalističnega napada na Pritličje, ki se je končal z razbitim oknom z mavrično zastavo, pozivamo vse udeleženke/ce Parade ponosa, da do Metelkove hodite v skupinah," so zapisali na profilu na Facebooku in ob tem udeležence pozvali, naj v primeru kakršnekoli oblike nasilja pokličejo policijo. 

Na Policijski upravi Ljubljana so za Siol.net potrdili, da so med današnjim shodom, ki je bil na območju središča Ljubljane, prejeli prijavo. Kot so zapisali, je do zdaj neznani osumljenec, ki je bil v družbi še dveh oseb, fizično napadel dve osebi, ti sta bili pri tem lažje poškodovani. 

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka in suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še dodali na PU Ljubljana. 

Parada ponosa 2023
Novice Na letošnji Paradi ponosa prvič tudi predsednica Nataša Pirc Musar
Ne spreglejte