Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
12.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljudmila Novak NSi vlada Janez Janša Janez Janša

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 12.02

8 let, 1 mesec

Novakova: NSi bo v vladi, dokler bo to dobro za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V NSi vedno na prvo mesto postavljajo državo, popoln razpad vlade, ne da bi sprejeli nekatere pomembne odločitve, pa ne bi bil dober za Slovenijo, je povedala predsednica stranke Ljudmila Novak.

Kot je Novakovadejala v pogovoru za Reporter, bo NSi v tej vladi vztrajala toliko časa, dokler bo ta operativna in dokler bo to dobro za Slovenijo. Kot je dejala, njena stranka v novo koalicijo ne namerava, na seji pa se bo pokazalo, ali imajo stranke, ki so za konstruktivno nezaupnico, zadostno število poslancev. Če jim bo uspelo sestaviti drugo koalicijo, bo NSi konstruktivna opozicija, a se pri sestavljanju nove vlade po njenem žal govori samo o možnih imenih mandatarjev in na kakšen način zrušiti to vlado, nič pa ni slišati o programu in o tem, kaj in kako bodo delali naprej.

Bo Novakova prevzela zunanje ministrstvo? Aktualni premier Janez Janša bo izpraznjena ministrska mesta skušal zapolniti z vršilci dolžnosti in državnimi sekretarji, če bi Novakovi ponudil zunanje ministrstvo, pa je ta odvrnila, da je ta resor vsekakor bližji njenemu dosedanjemu, čeprav se sama ne poteguje za nobeno dodatno ministrstvo. Če pa bo predsednik vlade menil, da lahko prevzame neko odgovornost, bo to storila, a ne v resorjih, za katera nima prav nobenih izkušenj oziroma pristojnosti.

Vsakotedenskih usklajevanj koalicijskih strank ta trenutek ni več Predsednica NSi je za Reporter potrdila, da vsakotedenskih usklajevanj koalicijskih strank ta trenutek ni več, zato koalicija deluje le še v vladi, kjer se dogovarja o stvareh, ki so na dnevnem redu. Glede na situacijo, v kateri smo, bi se morali več pogovarjati, je prepričana

O vzrokih za razpad koalicije: napaka je bila narejena že na začetku Novakova je o vzrokih za razpad koalicije dejala, da je ta nastajala v težkih razmerah, a je bila napaka narejena že na začetku, ker niso vztrajali, da bi bili vsi predsedniki strank v vladi. V zvezi s poročilom protikorupcijske komisije je dejala, da so bili odzivi v njeni stranki zelo različni. Nekateri so menili, da je premier preslabo pojasnil očitke, drugi pa, da je to manever iz ozadja, da bi razpadla vlada.

Novakova: Bratuškova se bo morala obnašati drugače, kot se je v parlamentu Ob tem je še povedala, da bi bilo mogoče koalicijo rešiti, če bi Janša predlagal drugega kandidata za mandatarja. Tudi za njih bi bila ta opcija zelo primerna, zakaj tega ni storil, pa je njegova odločitev, saj ga nihče v to ne more prisiliti. V zvezi z zdaj predlagano mandatarko Alenko Bratušek meni, da se bo ta morala obnašati drugače, kot se je v parlamentu, kjer ni imela občutka, da deluje povezovalno.

Sicer pa za svoj največji dosežek v tem mandatu šteje, ko ji rojaki v zamejstvu in po svetu povedo, da so veseli njenega obiska, saj čutijo, da kot ministrica delam s srcem in dušo. Uresničili so precej konkretnih nalog, ki pa niso zgolj njena zasluga. Če bo konstruktivna nezaupnica izglasovana in vlada tudi sestavljena, bo sama konstruktivna poslanka, je še zagotovila v pogovoru za Reporter.

Ne spreglejte