Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 4. 2023,
11.55

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

53

Natisni članek

dopolnilno zdravstveno zavarovanje vlada

Četrtek, 13. 4. 2023, 11.55

1 leto, 1 mesec

Vlada bo jutri zamrznila cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

53

Vlada je na današnji seji vzpostavila pravno podlago za zamrznitev cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, jutri bo na dopisni seji to tudi izvedla. Premier Golob je sicer že v sredo napovedal, da bo vlada v prihodnjih desetih dneh s sprejetjem uredbe o zamrznitvi cen zamrznila cene premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja do 1. septembra letos. Se bo obseg zdravstvenih storitev zmanjšal? "Ne, absolutno se to ne bo zgodilo," je zagotovil minister. Vlada je poleg tega do konca leta podaljšala regulacijo maloprodajnih cen elektrike in plina za gospodinjstva, male poslovne odjemalce in zaščitene odjemalce ter cen elektrike za mala in srednje velika podjetja. 

"Jutri bomo zamejili ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na zgornjo mejo, ki je 35,67 evra," je po seji vlade povedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Dodal je, da se je vlada tako odzvala na napovedi o podražitvah, saj to po njihovem mnenju ni sprejemljivo. "Postavili smo se na stran ljudi," je dodal. Pojasnil je, da do spremembe zakona vse ostaja enako, kar pomeni, da se dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačuje še naprej kot do zdaj, le da zgornja meja ostaja zamrznjena. 

Minister Bešič Loredan je še potrdil, da napovedana podražitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ene od zavarovalnic tako ne bo izvedena. Hkrati je potrdil še, da je direktorica omenjene zavarovalnice želela vzpostaviti stik z njim, kar je zavrnil. 

Se bo obseg zdravstvenih storitev zmanjšal?

"Ne, absolutno se to ne bo zgodilo," je zagotovil minister. Dodal je, da se prebivalkam in prebivalcem Slovenije pravice iz košarice zdravstvenih storitev ne zmanjšujejo, za kar jamči vlada. Razliko, ki bo zaradi zamrznitve morebiti nastala, bo pokrila vlada. 

Več o noveli zakona o zdravstvenem zavarovanju si lahko ogledate v videu Planet Tv:

Zamrznitev napovedal že Golob

Predsednik vlade Robert Golob je že v sredo ob napovedi predloga, da se dopolnilno zdravstveno zavarovanje prenese v obvezno zavarovanje in bi zanj vsi plačevali enoten znesek 35 evrov mesečno, napovedal tudi, da bodo do uveljavitve teh sprememb z uredbo zamrznili cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. 

Vlada je tako že današnjo sejo oziroma dnevni red seje razširila s točko, kjer so obravnavali zamrznitev cen dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. 

Dodatno zdravstveno zavarovanje
Novice Zavarovalno združenje opozarja na posledice ukinitve dopolnilnega zavarovanja
Robert Golob
Novice Golob: Preprečili bomo podražitve zavarovanj in ukinili dobičke zavarovalnic #video
Ne spreglejte