Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 4. 2012,
19.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 4. 2012, 19.04

8 let

Odnos delodajalca do Sedlarjeve je bil po mnenju Repiča korekten

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Alma Sedlar, do nedavnega glavna in odgovorna urednica revije Obrazi, nadaljuje z netočnimi in lažnimi navedbami je v izjavi zapisal direktor družbe Salomon Gregor Repič.

Dodal je tudi, da Sedlarjeva nadaljuje tudi z javnim in medijskim obračunavanjem z njim, podjetjem in sodelavci. Odnos delodajalca do Sedlarjeve je bil po njegovih navedbah vselej korekten.

"Sindikalno delovanje ne more biti obramba za njeno nezakonito delovanje" Kot navaja v izjavi za javnost, je Sedlarjeva s svojim ravnanjem do nekaterih zaposlenih večkrat kršila "njihovo osnovno pravico do osebnega dostojanstva". V družbi Salomon ponovno ostro zanikajo, da je razlog za predčasno prekinitev delovnega razmerja z Almo M. Sedlar njeno sindikalno delovanje. "Sindikalno delovanje gospe Sedlar ne more biti obramba za njeno nedopustno in nezakonito ravnanje," je zapisal Repič.

Sedlarjeva ga je namreč obtožila mobinga in šikaniranja, kar je po njegovih besedah popolnoma neresnično, žaljivo in nedopustno. Zapisal je, da je imel z zaposleno kontakt le na uredniških sestankih, osebno sta se pogovarjala le dvakrat. "Za dejanja, ki jih je izvajala sama, je obtožila mene," piše.

Sedlarjeva je dobila izredno odpoved zaradi mobinga in šikaniranja, na kar ga je, kot piše, opozorilo več sodelavcev.

"Njene izjave so izmišljene" Z navedbo, da je prejela odpoved delovnega razmerja po kurirju, je Sedlarjeva po Repičevem mnenju hotela dodatno oblatiti delodajalca. "Dejstvo je, da smo imeli z njo, njeno odvetnico ter predstavnikom sindikata v petek razgovor na upravi delodajalca. Po predlogu njene odvetnice pa je Sedlarjeva želela našo odločitev sprejeti na delovnem mestu," navaja.

Izjava Sedlarjeve, da sta bili v petek sodelavki, ki sta ji izrazili podporo, klicani na zagovor, je izmišljena, poudarja Repič in dodaja, da so prav tako neresnične navedbe, da delavci opravljajo delo brez pogodb.

Sedlarjeva je zahtevala plačo v višini 2300 evrov neto, pri čemer je bila njena plača že sedaj na ravni visokih funkcionarjev, še dodaja Repič.

Sedlarjeva je prejela pismo podpore Novinarji Dnevnika pa so odstavljeni kolegici poslali pismo podpore. Odpoved delovnega razmerja novinarki, ki se je izpostavila, kot so zapisali, v boju za delavske pravice in za pravico do javne besede, razumejo kot grob udarec novinarskemu poklicu, ustavno zagotovljeni svobodi sindikalnega delovanja ter človekovi pravici do svobode izražanja.

Vodstvo podjetja Krater pozivajo, da Almi Sedlar nemudoma omogoči nadaljnje novinarsko in sindikalno delo ter da umakne tožbo zaradi domnevnega mobinga, ki jo razumejo kot "napad na novinarsko avtonomijo."

Ne spreglejte