Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2013,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 24. 11. 2013, 16.45

8 let

Odstopil minister Stepišnik, ministru Čuferju prizanešeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Teden je doma minil v znamenju odstopa ministra za gospodarstvo Stanka Stepišnika in interpelacije finančnega ministra, svet pa se je spomnil priljubljenega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

Stanko Stepišnik je po pogovoru s predsednico vlade Alenko Bratušek odstopil s položaja ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo in napovedal, da se bo vrnil v poslanske klopi. Ministru so pred tem očitali sporno ravnanje pri dodeljevanju subvencij.

DZ po celodnevni razpravi ni podprl zahteve poslanske skupine SDS za razrešitev finančnega ministra Uroša Čuferja. Z očitkom, da deluje v škodo javnih financ in s tem vseh državljanov, se je strinjalo 28 navzočih na seji. Proti razrešitvi jih je glasovalo 48.

Ženske so v življenju Johna F. Kennedyja, ki je umrl pod streli v Dallasu 22. novembra 1963, igrale pomembno vlogo. Mati Rose je podpirala njegove politične ambicije, žena Jackie mu je stala ob strani (in trpela ob njegovih skokih čez plot), s preostalimi pa je predvsem zadovoljeval svojo nepotešljivo slo.

Ameriškim veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli se ne strinja s tem, da tok zgodovine teče sam po sebi, osebnosti pa niso pomembne. Kennedyjeva smrt je bila za ameriško psiho veliko bolj odločilna kot 11. September, meni veleposlanik.

Od leta 2003 se je v občino Logatec priselilo skoraj dva tisoč ljudi. Zdaj ima občina 14 tisoč prebivalcev, od tega jih v Logatcu živi osem tisoč. Jim bo iz kraja uspelo naredili lepo podeželsko mestece, kot je bilo nekoč v nadaljevanki Mestece Peyton?

Nuklearna elektrarna Krško (Nek), ki se je zaradi neustreznega delovanja novega merilnega sistema temperature reaktorskega primarnega hladila pri prehajanju na polno noč davi samodejno zaustavila, je v stanju vroče zaustavljenosti. Nuklearka je pripravljena za vrnitev v omrežje, njeni strokovnjaki pa izvajajo diagnostiko in motnjo odpravljajo.

Ne spreglejte