Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2013,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 2. 1. 2013, 10.21

8 let

Plus meseca: Kaj je pozitivno zaznamovalo februar?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Iščemo plus meseca, dogodek, ki je pozitivno zaznamoval februar. Je to donacija Telekoma Slovenije hiši hospic, Tina Maze, ki je osvojila veliki globus ali podeljene nagrade za pogumne policiste?

Telekom Slovenije hiši hospic predal donacijo v vrednosti 20 tisoč evrov

Hiša hospic v Ljubljani, edina tovrstna hiša v državi, kjer skrbijo za umirajoče bolnike in se vse od svojega odprtja decembra leta 2010 spopadajo s težavami (še vedno neurejen status hospica) in pomanjkanjem sredstev, je prejela denarno donacijo v višini 20.000 evrov, ki jo je za delovanje hiše prispeval Telekom Slovenije. Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe je ob izročitvi čeka z 20 tisoč evrov vredno donacijo opozoril, da so družbeno odgovorna tista podjetja, ki jim uspe oblikovati takšno poslovno strategijo in kulturo, da svoj razvoj in rast lahko delijo tudi z razvojem širše družbe. Mi smo takšno podjetje, je poudaril Skobe.

Tina in veliki globus

Najboljša smučarka sezone Tina Maze je v francoskem Meribelu dokončno postala del športne zgodovine. S superkombinacijsko zmago je osvojila tudi veliki kristalni globus in postala nesmrtna. Delo je odlično opravila že na smuku, ko si je priborila lepo prednost pred Američanko Julio Mancuso in Nemko Marie Höfl-Riesch, edino, ki bi ji teoretično še lahko odvzela veliki globus. A je Höfl-Riescheva odstopila, Mazejeva pa je bila znova kos nalogi.

Medalje za pogumne policiste

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak in generalni direktor policije Stanislav Veniger sta petim policistom in dvema občanoma podelila nagrade policije. Evgen Vidmar in Dragoslav Brecelj sta pred utopitvijo v Soči rešila dve ženski. Policistka Mirela Ćorić je prijela roparja, ki sta oropala zlatarno Loboda na Wolfovi ulici v Ljubljani. Ljubljanska policista Ana Glumac in Rihard Kovač sta medaljo za požrtvovalnost dobila, ker sta priskočila na pomoč mladeniču, ki je padel na streho sosednje stavbe, in s hitrim ukrepanjem preprečila, da bi mladoletnik izkrvavel. Policist Gregor Horjak pa je življenje rešil sosedu, ki je po sporu s partnerico poskušal storiti samomor.

Ne spreglejte