Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2013,
14.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 30. 5. 2013, 14.44

8 let

Plus meseca: Kaj je pozitivno zaznamovalo maj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mesec je naokoli in znova iščemo dogodek, ki je pozitivno zaznamoval mesec, tokrat maj. Je to večinsko enotna slovenska politika, prijetje Hilde Tovšak ali državni prvak NK Maribor.

Večinsko enotni slovenski politiki

Poslanci državnega zbora so po dolgem usklajevanju in številnih zapletih pri iskanju potrebne dvotretjinske večine z 78 glasovi za in 8 proti vendarle potrdili vpis fiskalnega pravila v ustavo. Alenka Bratušek je ob tem povedala: "Sprejem fiskalnega pravila ne določa, da mora biti proračun uravnotežen v letu 2015, takrat se začne uporabljati formula, ki bo zapisana v izvedbenem zakonu."

Našli Hildo Tovšak

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšakova je bila sicer do 17. maja v priporu zaradi očitkov treh kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja daril v znani zadevi glede delavcev na gradbišču Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Mariborsko okrožno sodišče je v petek, 17. maja, pripor odpravilo, vendar ga je dan pozneje znova odredilo. Ker policija Tovšakove še ni našla, je bila razpisana tudi mednarodna tiralica. Nekaj dni pozneje je Tovšakova po aretaciji ob prihodu na sodišče podvomila o zakonitosti pripora. Na vprašanje, ali se je sama odločila, da se preda, je odgovorila: "Nisem se predala, zakaj bi se predala, saj nisem bila na begu."

NK Maribor državni prvak

Maribor je postal državni prvak, Marcos M. Tavares pa najboljši strelec lige v pravkar končani sezoni Prve lige Telekom Slovenije. V Evropi bodo igrali še Olimpija, Celje in Domžale. Maribor je šampionsko sezono zaključil z remijem proti Aluminiju, ki ga je ob koncu srečanja, po podaji Dejana Mezge, zagotovil tokratni rezervist Marcos M. Tavares. Državna podprvakinja je postala Olimpija, ki je sezono sklenila z visoko zmago nad Triglavom. Obračun v Novi Gorici se je končal v prid Gorice.

Ne spreglejte