Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 5. 2024,
11.12

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

policija rudnik Avtomobili

Torek, 14. 5. 2024, 11.12

2 tedna

Policija z novimi podrobnostmi organiziranega divjanja v garažni hiši na Rudniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Supernova | Policisti so po dogodku nadaljevali preventivno delo in kontrole na lokacijah, kjer se pogosto dogajajo kršitve oziroma divjanje z avtomobili. | Foto coa.93 via Tik Tok

Policisti so po dogodku nadaljevali preventivno delo in kontrole na lokacijah, kjer se pogosto dogajajo kršitve oziroma divjanje z avtomobili.

Foto: coa.93 via Tik Tok

Policija je pri organiziranem divjanju z avtomobili, ki se je marca letos zgodilo v garažni hiši nakupovalnega centra Rudnik v Ljubljani, zaznala še več kršitev. V povezavi z divjanjem z avtomobili na več lokacijah so sicer v dveh mesecih izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa.

Policija je dogodek temeljito proučila in poleg ukrepov, ki so bili že izvedeni na kraju, kjer so policisti ugotovili več cestnoprometnih kršitev, med drugim zaradi povzročitve prometne nesreče, sicer pa največ s področja tehnične brezhibnosti vozil, nadaljevala zbiranje obvestil tudi o drugih kršitvah na kraju, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Prepoznali so kršitelja 

Policisti so pridobili informacije in prepoznali kršitelja, ki sta v času organiziranega divjanja z avtomobili neposredno ovirala delo policijske patrulje, med drugim je eden tudi udaril po policijskem vozilu. Ta je bil obravnavan zaradi kršitev javnega reda in miru ter kršitev cestnoprometne zakonodaje, policisti so mu izdali tudi odločbo v hitrem postopku. Ker gre za tujca, ki mu je ob koncu aprila poteklo dovoljenje za začasno prebivanje, je policija na pristojno upravno enoto podala zadržke za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje. Z dejanjem drugega mladoletnega kršitelja, ki je spodbujal in snemal dogodek, so bili seznanjeni starši, prav tako pa so policisti po navedbah PU Ljubljana zaradi kršitev cestnoprometne zakonodaje zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so po dogodku nadaljevali preventivno delo in kontrole na lokacijah, kjer se pogosto dogajajo kršitve oziroma divjanje z avtomobili. Pri tem so na PU Ljubljana v 25 primerih zaznali različne kršitve in v sodelovanju z drugimi enotami izvedli celovite ukrepe.

V povezavi z divjanjem z avtomobili izvedli 82 postopkov 

V povezavi z divjanjem z avtomobili so policisti na več lokacijah v dveh mesecih izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa. V dveh primerih so zaradi vožnje pod vplivom droge in prekoračene hitrosti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli tudi štiri osebna vozila ter zoper kršitelje podali obdolžilne predloge. Ker vozila niso bila tehnično brezhibna, so 16 voznikom odvzeli tudi registrske tablice in vozila izločili iz prometa, še 39 vozil so iz prometa izločili zaradi drugih kršitev. Po navedbah PU Ljubljana so policisti zaznali in obravnavali tudi kaznivo dejanje ponarejanja listin oziroma registrskih tablic.

Supernova
Novice Po primeru Supernove na Rudniku inšpektorji napovedali poostren nadzor nakupovalnih središč
Ne spreglejte