Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 7. 2011,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 19. 7. 2011, 15.00

8 let

Policija zavrača namigovanja o ozadjih zaposlitve inšpektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Davčni inšpektor Milan Vetrih, ki je na Dursu preiskoval domnevni sporni nakup avtomobilov Mira Senice in Katarine Kresal, je po novem zaposlen na NPU, je danes poročal spletni portal pozareport.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) potrebuje ljudi različnih profilov, če želi uspešno konkurirati vse spretnejšim kriminalcem gospodarskega kova. O tem ni dvoma, zato niti ne čudi zaposlitev davčnega inšpektorja na mesto višjega kriminalističnega inšpektorja. Vseeno zbode v oči, če dobi v policiji službo nekdo, ki je pred tem preiskoval domnevno sporna dejanja svoje šefice, torej notranje ministrice Katarine Kresal in njenega partnerja Mira Senice. Če bo zadeva "padla", se bo namreč pojavil dvom, da se je pač nekaj pometlo pod preprogo. Pred menjavo službe podal poročilo na tožilstvo Na ministrstvu za notranje zadeve so našo predpostavko, da bi lahko stvar poniknila, demantirali. "Bistvena pomanjkljivost pri tezi, ki ste jo postavili, je, da je davčni inšpektor očitno službo dobil potem, ko je poskrbel, da zadeva ni 'poniknila'," je zapisala Petra Škofic iz službe za odnose z javnostmi na MNZ. Milan Vetrih je namreč oktobra lani po preiskavi domnevnega spornega nakupa avtomobilov na tožilstvo posredoval prijavo.

Vetriha izbrali že pred dobrim letom "Izbirni postopek za preiskovalce, med katerimi je bil tudi Milan Vetrih, je bil skladno z zakonskimi predpisi opravljen že junija 2010. Izbirna komisija je bila imenovana na podlagi zakona o dopolnitvah zakona o policiji. V njej so poleg predstavnikov MNZ in policije sodelovali še člani z Urada za preprečevanje pranja denarja, Davčne uprave Republike Slovenije, Carinske uprave Republike Slovenije, Agencije za trg vrednostnih papirjev in Komisije za preprečevanje korupcije," pa so se na naša vprašanja odzvali na policiji, kjer Vesna Drole odločno zavrača "namigovanja o drugih ozadjih Vetrihove zaposlitve".

Kot je še zapisala, je kandidata Vetriha kot primernega za delo preiskovalca v NPU avtonomno izbrala komisija, skladno s predpisanimi postopki in enako kot preostalih 22 kandidatov: "Prav ta je za vseh 23 izbranih kandidatov generalnemu direktorju policije predlagala, da se z njimi sklene delovno razmerje."

Ne spreglejte