Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 3. 2011,
11.00

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 22. 3. 2011, 11.00

8 let, 1 mesec

"Politično higieno je že pokazal"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Po razkritju, da naj bi sprejemal podkupnino, je z mesta evropskega poslanca odstopil Zoran Thaler in si s takšnim odzivom prislužil kar nekaj točk pri naših komentatorjih.

bennyfan (21. 3. 2011 12:36:07) Edino pravilno ravnanje, v obeh primerih; če je bil podkupljiv, ali pa, ker je ravnal preveč naivno. Se pa čudim pri človeku s tako politično kilometrino, da je naredil tako napako in zadeve ni takoj prijavil. Žal, meni je všeč kot politik, tudi njegova stališča in ne verjamem tega o podkupljivosti. Vsekakor pa zadeva zdaj ne sme potihniti in jo je treba raziskati do konca.

janez (21. 3. 2011 12:48:44) Ok, saj nekaj pokončnega - odstop mislim. Pojasnilo - da omogoči preiskavo? mu ne zamerim. Iz objavljenega prispevka težko koga prepriča, da je igral dvojno vlogo? Pravila so jasna, če se spuščaš v kriminal brez vedenja tožilstva, ki tako ravnanje odobri z namenom prijetja podkupovalcev, dobro veš, da si na napačni strani. Zoran, kak učbenik kriminalistike, kak člen iz Kazenskega zakonika nebi škodoval. Bo imela pa stranka SD fin izgovor, saj ni njihov član, oni so ga samo posvojili.

pong (21. 3. 2011 12:53:36) Torej,politično higijeno (za razliko od nekaterih) je že pokazal. Če je pa res špekiuliral na 100 k€ in so ga zmotili pri prezgodnji objavi podatkov naj pa pokaže preiskava, ki bo glede na razsežnost zagotovo mednarodna (v izogib obtožbam o komunistični zaroti). Predvsem mislim, da bi bilo potrebno prevetriti tiste zadeve v EU parlamentu, ki jih ni spodbudila novinarska akcija in so "šle skozi"! Vsekakor je odstop edino sprejemljiv. Aja! V Bruslju imajo tudi policaje za tak primer! V vednost!

Vzpostavljanje "zahodne demokracije" v državah, kjer je vladala diktatura, se doslej ni izkazalo za najbolj uspešno. Se v Libiji obeta enak scenarij?

viisaus (21. 3. 2011 09:46:36) ...gadafi je-bil diktator o tem ni dvoma,toda ljudje so živeli daleč bolje od ostalih afriških držav.ljudje hočejo demokracijo in zahodni način življenja..vse tisto kar vidijo po tv in internetu.....TODA...ko bodo občutili to zahodno demokracijo,ko se jim bo standard poslabšal za 100x,takrat bodo molili za novega gadafija.podobna zgodba je danes v iraqu,ko si 85% ljudi želi nazaj huseina,ko jim je demokracija porušila domove in vse upe na prihodnost...NAFTA pa se cedi samo za osvoboditelje...

mali2010 (21. 3. 2011 10:24:16) Če Libija ne bi imela nafte, bi "zaveznike" bolel k.... za civiliste! Ne vem zakaj ne napadejo po raznih Afriških državah, kjer vodilna plemena koljejo na tisoče ljudi, al pa zakaj so se na področju bivše Juge klali pet let preden so ukrepali...no vem zakaj...ni nafte.

prehiter (21. 3. 2011 11:19:19) nekaj primerov posredovanj in njihovi uspehi...irak, afganistan, bih, srbija,...v vseh teh 4 primerih, gre za neuspeh posredovanja...v vseh stirih, je kaos, nesposobnost in nepotizem...kdo nam garantira v primeru libije, da bodo gadafija po njegovi odstranitvi zamenjali pravi ljudje, ali pa le spet skupina nesposobnezev in samodrscev...rezim , se mora menjat na mehko, brez krvi, ko je ljudstvo zrelo za to... v primeru libije to se ni...

Ne spreglejte