Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 6. 2015,
7.14

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

vreme deževje poletje

Sreda, 24. 6. 2015, 7.14

7 mesecev

Posledice torkovega deževja: zaprte ceste, podrta drevesa, a poletje se vrača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Včeraj je močno deževje zajelo vso Slovenijo in povzročalo kar nekaj nevšečnosti. A zaloga dežja bo v prihodnje še kako dobrodošla, saj je pred nami spet daljše suho obdobje.

Po Sloveniji je včeraj padlo od 50 do 100 mililitrov dežja na kvadratni meter, največ nevšečnosti pa je deževje povzročalo na Celjskem, Tolminskem, Goriškem, na območju Kranja in ponekod na Dolenjskem. Hujšega sicer ni bilo, nebo se je že umirilo in v prihodnjih dneh lahko postopno spet pričakujemo lepše in toplejše vreme.

Poplave zaradi meteorne vode, požar zaradi udara strele Meteorna voda je zalila več objektov, tudi nekaj šol, gasilci pa so imeli veliko dela tudi s podrtimi drevesi in odkritimi strehami. Zvečer je na smučišču pod Ulovko v Občini Vrhnika zaradi udara strele zagorela transformatorska postaja. Pred prihodom gasilcev je postaja prenehala goreti, poškodbo na transformatorski postaji pa so odpravili delavci podjetja Elektro.

V Laškem sta zaradi poplavljenega cestišča še vedno zaprti glavna cesta Celje‒Laško pri podvozu pod železniško progo in cesta Laško‒Breze‒Šentjur na Trubarjevem nabrežju.

Ljubljanica in Savinja v spodnjem toku še presegata opozorilni pretok, a upadata. Narašča še Sava v spodnjem toku, ki se bo približala opozorilnemu pretoku. Preostale reke po državi upadajo.

Daljše suho obdobje Bo pa zaloga vode vsekakor dobrodošla v prihodnjih dneh in morda tudi tednih, saj je, kot napovedujejo meteorologi, pred nami daljše suho obdobje.

Dopoldne se bo postopno delno zjasnilo. Popoldne bo na Primorskem jasno. drugod bo nastajala kopasta oblačnost, mogoča je kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20, na Primorskem okoli 24 stopinj Celzija.

30 stopinj Celzija spet julija V četrtek bo precej jasno, popoldne tu in tam zmerno oblačno. Jutro bo sveže, ponekod pa bo po kotlinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 22 do 26 stopinj Celzija.

V petek bo večinoma sončno, v soboto pa bo več spremenljive oblačnosti. Popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht.

Temperature bodo v prihodnjih dneh postopno naraščale, a kot napovedujejo meteorologi, do konca junija še ne bo 30 stopinj. Si pa lahko 30 stopinj in več obetamo že julija.

Ne spreglejte