Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2023,
16.31

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Državni zbor Danijel Bešič Loredan

Torek, 11. 7. 2023, 16.31

10 mesecev, 1 teden

Prehod Bešiča Loredana v poslanske klopi malo verjeten

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Danijel Bešič Loredan | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Danijel Bešič Loredan po odstopu s funkcije ministra za zdravje naj ne bi postal poslanec Svobode, je izvedela STA. To možnost bi namreč lahko izbral kot nadomestni poslanec ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona. Minister v odstopu uradno sicer tega ne komentira.

Bešič Loredan je sicer vse od nastopa vlade vodil zdravstveni resor, zato poslanske funkcije nikoli ni opravljal. Po odstopu se je sicer zavil v molk in tudi danes za STA še ni želel razkriti, kakšna bo njegova nadaljnja pot po prenehanju ministrske funkcije.

A po neuradnih informacijah STA ne bo sedel v poslansko klop Gibanja Svoboda. Tudi vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je danes za STA dejal, da pričakuje, da bo poslanska skupina do poletnih parlamentarnih počitnic in tudi jeseni ostala v enakem številu in sestavi kot doslej.

Danijel Bešič Loredan je v petek podpisal odstopno izjavo z mesta ministra za zdravje, ki mu jo je v podpis ponudil premier Robert Golob. Zadnji je dejal, da se z Bešičem Loredanom razhajata v pogledu na krepitev javne zdravstvene mreže. Bešič Loredan pa je odločitev pospremil z zapisom, da je s sprejemom ministrske funkcije želel izboljšati slovenski zdravstveni sistem in ga približati državljanom. A če tega na svojem položaju ne more storiti, funkcije ni več pripravljen opravljati. Po njegovem mnenju so z ekipo ministrstva za zdravje naredili vse, kar je bilo v njihovi moči.

Premier Robert Golob je DZ v ponedeljek obvestil, da bo po odstopu Danijela Bešiča Loredana z mesta ministra za zdravje to funkcijo začasno opravljal sam. DZ se bo z menjavo na vrhu zdravstvenega resorja seznanil v četrtek na izredni seji, na kateri bo po napovedih prisoten tudi Bešič Loredan. Kdo bo prevzel vodenje resorja s polnim mandatom, za zdaj še ni znano.

Konferenca Fides
Novice Fides si želi pospešitve pogajanj o plačnem stebru za zdravstvo
Robert Golob
Novice Vodenje ministrstva za zdravje začasno prevzema premier Golob
Danijel Bešič Loredan
Novice Pred Bešičem Loredanom še zadnji dnevi na ministrski funkciji
Ne spreglejte