Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 7. 2009,
20.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 7. 2009, 20.23

8 let

Privšek se vrača na Interpol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji vodja Interpola Hinko Privšek, ki je bil jeseni lani premeščen na Policijsko upravo v Postojni, se po poročanju Pop TV in spletnega portala Žurnal24, vrača na Interpol.

Privšek naj bi bil poleg še enega uslužbenca namreč odgovoren za založitev ključne depeše avstrijskega Interpola.

Notranje ministrstvo je za spletni portal Žurnal24 pojasnilo, da so Privška zaradi operativnih potreb začasno prerazporedili na delovno mesto na PU Postojna. Ko pa mu je pretekel rok začasnosti, pa se je vrnil v sektor za mednarodno policijsko sodelovanje Uprave kriminalistične policije GPU, piše portal.

Mate: Še en dokaz, da je zadeva bila kreirana od zadaj

Po mnenju Dragutina Mateja, ki je bil notranji minister v času "izbruha" afere Patria, je to še eden od dokazov, ki kažejo na to, da je "nekdo zadevo kreiral od zadaj". Del policije je takrat ravnal nestrokovno, zaradi česar so bili sproženi disciplinski postopki, je dejal za Pop TV. Ob tem je dodal, da so takoj po zaključku mandata prejšnje vlade disciplinske postopke peljali tako, da so zastarali in se sedaj te osebe vračajo na delovna mesta, ki so jih zasedali že prej.

Interpol Ljubljana je za odgovor rabil več kot leto dni Spomnimo, da je slovenski Interpol 21. februarja 2007 prejel pisno obvestilo avstrijskega Interpola o finančni transakciji, ki naj bi bila opravljena na območju tuje države in v kontekstu tujih državljanov, sočasno je poslal tudi zaprosilo, naj Interpoli posameznih držav (Kanade, Tajske, Finske in Lichtensteina) posedujejo kakršne koli pomembne informacije na to temo. Interpol Ljubljana je dunajskemu Interpolu odgovoril 19. maja lani.

Septembra lani je tedanji generalni direktor policije Jože Romšek po končanem notranjem nadzoru na Interpolu dejal, da bodo vsi odgovorni takoj umaknjeni z delovnih mest, poleg tega pa bodo proti njim uvedli tudi disciplinske postopke.

Ne spreglejte