Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 9. 2010,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 23. 9. 2010, 14.41

8 let

Prvi koraki prvi zapleti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novi alternativni študentski iniciativi (N. A. Š. I.), ki je komaj začela s svojim delovanjem, se je očitno začelo zapletati že v prvih korakih.

Predsednik omenjene organizacije Marko Hozjan je namreč za SiOL zagotovil, da so z idejo iskanja brezplačnih stanovanj za študente seznanili tudi Zavod Študentska svetovalnica, vendar so sodelovanje z njimi odklonili. Zavrnili naj bi tako pomoč pri medijski podpori projekta kot tudi finančno pomoč. Iz zavoda pa so sporočili, da od Nove alternativne študentske iniciative niso prejeli nobenega predloga, zato kakršnegakoli sodelovanja tudi niso mogli zavrniti. "Če bi tak predlog prejeli, bi ga zagotovo obravnavali in se nanj primerno odzvali," odločno odgovarja direktorica Zavoda Študentska svetovalnica Sanja Leban. Iskanje praznih stanovanj za študente Kakorkoli že, Hozjan zagotavlja, da N. A. Š. I., ki je bil ustanovljen v začetku tedna, novo študijsko leto začenja s pozivom tako študentom kot tudi lastnikom praznih stanovanj, naj projekt podprejo, saj je stanovanjska problematika v prestolnici resna. Študentski domovi so prenapolnjeni, najemnine stanovanj vse višje, posledice tega pa, da je vse več študentk in študentov iz nižjega socialnega razreda, ki si težko privoščijo bivanje v prestolnici. Sicer pa so po Hozjanovih besedah za začetek naredili nabor večjih podjetji, za katere domnevajo, da imajo v lasti več stanovanj in s katerimi nameravajo stopiti v stik. "Po neuradnih podatkih naj bi bilo v Ljubljani okoli 15 tisoč praznih stanovanj, zato smo pozvali tudi vse županske kandidate in sedanjega župana ter jih prosili, naj akcijo podprejo in se, v primeru, da bodo (ponovno) izvoljeni za župana, zavežejo, da bodo pomagali pri reševanju te problematike."

Tudi študentske volitve se bližajo N. A. Š. I. naj bi, kot pravi Hozjan, delovali kot posredniki med študenti, ki iščejo stanovanja, in stanodajalci, saj želijo tako na eni strani študentom zagotoviti kakovost bivanja, lastnikom pa s kavcijami zavarovati njihovo lastnino.

Na naše vprašanje, ali ustanovitvi Nove alternativne študentske iniciative morda botrujejo tudi bližajoče oktobrske študentske volitve, Hozjan odgovarja, da se v tej smeri še niso odločali, zavedajo se le, da so nekatere sedanje študentske organizacije postale "… sinonim za neko priložnost za mlade oportuniste, ki si želijo nekaj zaslužiti, namesto, da bi delali za študente."

Ne spreglejte