Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 7. 2015,
14.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 26. 7. 2015, 14.39

8 let

Sedlarjeva: Ugasnitvi Supervizorja botroval spor med Štefanecem in Brataničem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ugasnitvi Supervizorja je botroval spor med predsednikom KPK Borisom Štefanecem in avtorjem Supervizorja Primožem Brataničem, je v svojem blogu zapisala namestnica predsednika KPK Alma Sedlar.

Po njenem mnenju je piko na i pomenila razlika v njunih stališčih, kako se odzvati na zahtevo informacijskega pooblaščenca.

Projekt Supervizor, ki je v obdobju prejšnjega senata Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) temeljil predvsem na prijateljskih dogovorih, že od začetka ni bil ustrezno protokoliran, je opozorila. Dodala je, da je bilo po prihodu novega predsednika KPK Štefaneca in odhodu dveh računalničarjev bilo samo vprašanje časa, kdaj bo vse skupaj počilo iz več razlogov, na katere senat KPK ni imel vpliva.

"Kot da si dva šerifa kažeta mišice" "Supervizorja v ponedeljek ne bi bilo treba ugasniti, prav tako ga ni bilo treba ugasniti na velikonočni petek; obakrat je to delovalo, kot da si dva šerifa kažeta mišice," je zapisala.

Po njenem mnenju bi bila idealna rešitev prepričati avtorja Supervizorja Brataniča o nadaljnjem sodelovanju ob ustrezno urejeni pravni podlagi.

V izogib nesoglasjem med Brataničem in predsednikom KPK pa skleniti, "da o ključnih zadevah, povezanih s Supervizorjem, poslej odločaj(m)o vsi trije člani senata", je še dodala Sedlarjeva.

Supervizor z zasebnega prenesen na javni strežnik pri ministrstvu za javno upravo Aplikacija Supervizor je sicer od petka zjutraj znova dostopna javnosti. Supervizor ni deloval od ponedeljka, v tem obdobju so aplikacijo z vsemi podatki z zasebnega prenesli na javni strežnik pri ministrstvu za javno upravo. Bratanič je zanikal Štefanečeve navedbe, da je Supervizor ugasnil zaradi odločbe informacijskega pooblaščenca.

Štefanec pa je v sredo zanikal, da bi z Brataničem sprla.

Ne spreglejte