Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 5. 2015,
18.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Milojka Kolar Celarc Simon Vrhunec Ivan Radan Borut Pahor Miro Cerar Joseph Blatter Janko Veber

Sobota, 30. 5. 2015, 18.03

6 let, 7 mesecev

Simon Vrhunec doživel vrhunec: S tečaji o odgovornosti služi milijone!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Res značilna slovenska zgodba! Medtem ko vrhunski UKC Ljubljana žanje uspehe v tujini, doma žagajo Simona Vrhunca in njegove pomagače v aferici zaradi mrtvih bolnikov, ki so bili že tako skoraj mrtvi.

Narobe svet! Kako lahko večina javnosti, medijev in politikov tako slepo sledi črednemu nagonu v aferi Radan in zaradi objektivne odgovornosti zahteva odstope vodilnih v UKC Ljubljana, ko pa so stvari kristalno jasne?

Samo pozorno bi morali poslušati heroje našega zdravstva, vrhunskega Simona Vrhunca, požrtvovalnega Sergeja Hojkerja in nespečnega Davida B. Voduška, ki bi sicer mirneje spal, če bi se strahopetno vdal in odstopil kot direktor Nevrološke klinike, a mu zdravniško viteštvo tega ne dovoljuje.

Milojka jih sesuva, ker hoče bolnišnice prodati tujcem Le kako je bila v državi, ki slovi po tem, da na plodna tla padejo razlage o skritih ozadjih in stricih iz ozadja, preslišana izjava strokovnega direktorja UKCL Hojkerja, ki je za Delo razgalil širši kontekst afere Radan: "Gospodarstvo je razprodano. Tudi za zdravstvo se zanimajo tujci. V Makedoniji so zgradili veliko bolnišnico Turki, v Bolgariji Japonci. Dokler je UKCL močan, to pomeni zavoro za prihod tujcev. To, kar počne ministrica, je sesuvanje UKC. Ministrica je sicer le izvajalka naročil drugih."

Jasno je, odstopiti mora ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ne pa vrhunski vrh UKCL! Afera Radan je paravan za odstranitev Vrhunca in njegovih pomagačev, ki branijo nacionalni interes! Kot da ne bi bilo znano, da je Stranka modernega centra, iz katere prihaja škodljiva ministrica, zagovornica razprodaje državne srebrnine! Le poglejte razprodaji naklonjeno strategijo državnega upravljanja! Še dvomite, da SMC Mira Cerarja snuje privatizacijo zdravstva, zelo verjetno pa tudi šolstva in preostalih javnih sistemov?

Preprečujejo skupinski samomor In le zakaj bi moral odstopiti direktor Nevrološke klinike Vodušek? Ali ni to človek, ki ohranja življenja svojih sodelavcev? Ali niste slišali izjave njegovega strokovnega šefa Hojkerja? "Zadeva zelo spominja na afero s profesorjem v Mariboru, ki se je končala s samomorom. Trenutno se bojimo samomora vsega intenzivnega oddelka na nevrološki kliniki."

Vrhunsko cepivo proti odstopom Zdaj pa vam razkrivamo še skrivnost vrhunskega generalnega direktorja UKCL Simona Vrhunca, ki upravičeno vztraja na položaju, čeprav je že dve leti le vršilec dolžnosti. Vrhunec je namreč tako do popolnosti razvil "cepivo" proti odstopom, da vodi tečaje o odgovornosti, ki jih obiskujejo številni domači vodstveni delavci, Vrhunec pa ponuja on-line tečaje za tujce, ki mu za to mastno plačujejo. Polovico svojega zaslužka takoj nakaže na račun UKCL.

Navodila za uporabo cepiva Dokopali smo se do gradiva za tečaj, s katerim Vrhunec služi milijone evrov. Nekaj nasvetov objavljamo v nadaljevanju. - Ko te nekdo pozove k objektivni odgovornosti, reci, da si ponudil odstop, a ga predpostavljeni niso sprejeli. - Javno povej, da bi z veseljem takoj odstopil, če bi od 25 do 30 odstotkov tvojih podrejenih zahtevalo odstop. Pred tem si zagotovi vsaj 75-odstotno podporo kolegov. - Takoj po pozivu k odstopu razkrij teorijo zarote, po možnosti z mednarodnimi razsežnostmi, v katero so vpleteni tujci. - Opravičuj se do nezavesti, a nikar ne odstopi. - Če si vršilec dolžnosti, tega ne objavi na uradni spletni strani. Primer, kako to narediti, najdeš tule.

Iz dobro obveščenih krogov smo izvedeli, da sta bila na tečaju pri Vrhuncu tudi predsednik republike Borut Pahor in predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife) Joseph Blatter, ki je Vrhuncu za on-line tečaj plačal milijon evrov.

Ajde, mišek Borči, opraviči se! Pahor se je v težavah znašel po plesu z malimi miškami, oprostite, z maturantkami na Maturantski paradi. Borut je bil zelo presenečen nad negativnimi odzivi na njegove znamenite besede "ajde, miška mala, gremo, to mi deli, to mi deli" in po ostrih odzivih v javnosti kar nekaj dni ni hotel slišati nasveta, da bi se moral opravičiti.

Predsednikovi sodelavci so povsem naključno slišali za skrivnostne tečaje Simona Vrhunca in ker vedo, da se zdi Borutu Simonovo trmasto vztrajanje na funkciji zelo simpatično, jim je uspelo, da so ga prepričali k vpisu na tečaj. Rezultat je bil neverjeten. Prepričani smo, da tako kakovostnega izdelka, kot je nastal v produkciji urada predsednika republike, še dolgo ne bomo videli.

Nekdanji predsednik ZDA Ronald Reagan se lahko skrije, čeprav je bil igralec v Hollywoodu! Kakšna prefinjena mešanica resnosti, hudomušnosti, ponižnosti in iskrenega obžalovanja! Kakšni dramatični postanki v dikciji, med katerimi gledalec z nestrpnostjo čaka na naslednje predsednikove besede! In kako simpatično sprejemanje odgovornosti in opravičilo. Še več, Borut je Simonova navodila nadgradil še z obljubo, da se bo poboljšal. To zmore le Borut Pahor!

Borči, resne teme niso zate! Ali niso takšne geste vredne več kot pa vpletanje predsednika v pereča družbena vprašanja? Zakaj bi se na primer opredelil do afere Radan, če pa so vsi politiki že povedali svoje mnenje? In ali ni bila napaka, da se je po dolgem molku vendarle oglasil v aferi OVS? Le zakaj je podlegel pritiskom medijev, da naj kot vrhovni poveljnik obrambnih sil vendarle kakšno reče v zvezi z lomastenjem Janka Vebra po vojaški obveščevalni službi?

Pustimo to. Zdaj ko ste videli, kakšne rezultate je s hitrim tečajem pri Simonu Vrhuncu dosegel Pahor, vam verjetno ni treba podrobneje razlagati, zakaj Josephu Blatterju po enotedenskem on-line tečaju niti na pamet ni padlo, da bi zaradi korupcijskih afer nekaj vodilnih v nogometni zvezi odstopil, in zakaj je v petek z lahkoto še petič postal predsednik Fife.

Kako lahko Milojka doživi vrhunec? Skrajni čas je, da se afera Radan konča, da bodo lahko zdravniki v UKCL pod modrim vodstvom Simona Vrhunca v miru delali. Imamo tudi rešitev: ministrica Milojka naj se vpiše na Vrhunčev tečaj, kjer jo bodo naučili, kako afere učinkovito pometati pod preprogo in kako se kljub temu več mandatov obdržati na položaju.

Ne spreglejte