Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 8. 2023,
8.29

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22

Natisni članek

črna gradnja Hrvaška plaža

Torek, 15. 8. 2023, 8.29

8 mesecev, 3 tedne

Slovenska zakonca bosta morala podreti nelegalno plažo na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,22
nelegalna plaža Rogoznica | Pri gradbenem posegu ni šlo le za to, da so preprečili dostop do obale, temveč so objekti zrasli na kmetijski površini, na kateri kaj takega ni dovoljeno. | Foto zajem zaslona/Diamond villas resort

Pri gradbenem posegu ni šlo le za to, da so preprečili dostop do obale, temveč so objekti zrasli na kmetijski površini, na kateri kaj takega ni dovoljeno.

Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Zagrebško podjetje Diamond Properties, ki je na črno uredilo zasebno plažo v dalmatinskem naselju Zlatoglav, bo po poročanju portala 24sata moralo črno gradnjo porušiti. Kot smo poročali, je to podjetje v lasti žene Matjaža Zadravca, nekdanjega direktorja Tuš Holdinga, ki je bil februarja lani zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja obsojen na osem mesecev zaporne kazni.

V dalmatinskem naselju Zatoglav južno od Rogoznice je slovenska družina uzurpirala del obale in sprehajališče ter tam postavila zidove, betonsko ploščad, lesene nadstreške, ležalnike in drugo počitniško opremo. Portal Slobodna Dalmacija je sredi junija poročal, da v državnem informacijskem sistemu ni mogoče najti nikakršnih zaprosil ali drugih dokumentov v zvezi s tem gradbenim projektom.

Zdaj se je dokončno razkrilo, da so objekti res zrasli na črno in da jih bo moralo podjetje Diamond Properties porušiti, poroča portal 24sata. Pri gradbenem posegu ni šlo le za to, da so preprečili dostop do obale, temveč so objekti zrasli na kmetijski površini, na kateri kaj takega ni dovoljeno.

Vilo oddajajo za 2.300 evrov na noč

Kot smo že poročali, je zemljišče, na katerem so zrasli sporni objekti, v lasti žene Matjaža Zadravca, nekdanjega direktorja Tuš Holdinga, ki je bil februarja lani zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja obsojen na osem mesecev zaporne kazni.

Prek družbe Adriatic Diamond Holding, ustanovljene v Dubaju, sta zakonca Zadravec po poročanju portala Necenzurirano vstopila v lastništvo zagrebškega podjetja Diamond Properties. To je po dostopnih informacijah lani začelo tržiti prvo od luksuznih vil v Zatoglavu, druga pa naj bi odprla vrata letos..

Vilo podjetje oddaja v najem za 2.300 evrov na noč, na svoji spletni strani pa ponujajo tudi "ekskluzivno zasebno plažo".

Novice Slobodna Dalmacija: Slovenski črnograditelj uničil rajski zaliv
Bager
Novice Začelo se je: v hrvaški Istri rušijo nezakonite gradnje
Ne spreglejte