Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Črt Kaker

Petek,
8. 7. 2016,
12.04

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

6

Natisni članek

Marjan Podobnik SLS Marko Zidanšek

Petek, 8. 7. 2016, 12.04

6 let, 8 mesecev

SLS Podobnika zaradi "zakulisnega delovanja" meče iz stranke

Črt Kaker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

6

Marjan Podobnik | Foto Simon Plestenjak

Foto: Simon Plestenjak

Izvršilni odbor (IO) SLS je na včerajšnji seji sprejel sklep, v katerem pristojnemu občinskemu odboru predlaga izključitev Marjana Podobnika iz stranke. 

V preteklih tednih je večkrat prišlo do kratkega stika med nekdanjim in zdajšnjim predsednikom stranke Marjanom Podobnikom in Markom Zidanškom. Na včerajšnji seji izvršilnega odbora stranke so člani sprejeli sklep, da zaradi ponavljajočih se kršitev statuta stranke in kodeksa etičnega ravnanja članov SLS pristojnemu občinskemu odbora predlagajo izključitev Marjana Podobnika iz stranke. 

"Omenjeni členi Statuta SLS in Kodeksa etičnega ravnanja članov SLS govorijo o obrekovanju najvidnejših predstavnikov SLS v medijih, nespoštovanju in kršenju sklepov najvišjih organov SLS in vplivu javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti," so sporočili iz SLS. 

Zidanšek: Zakulisnih dejanj ne moremo dopuščati

Zidanšek je o sklepu IO SLS včeraj že obvestil Marjana Podobnika.  | Foto: Ana Kovač Zidanšek je o sklepu IO SLS včeraj že obvestil Marjana Podobnika. Foto: Ana Kovač Predsednik SLS Marko Zidanšek nam je v odzivu dejal, da v stranki ne morejo dopuščati zakulisnega delovanja. Predlog sklepa je po njegovih besedah podal član IO Roman Žveglič, zanj pa je glasovalo 10 od 13 članov IO SLS. "Podobnika sem včeraj tudi poklical in ga seznanil s sprejetim sklepom IO," je dejal Zidanšek. Zadnjo besedo bo tako imel občinski odbor Velike Lašče. 

Za izjavo smo poklicali Marjana Podobnika, a se na naš klic ni odzval. Je pa v izjavi za STA izrazil obžalovanje, da se je večina prisotnih članov izvršilnega odbora odločila za začetek postopka za njegovo izključitev ter da mu niso dali možnosti, da predstavi svoje argumente in da se ubrani obtožb. Obžaluje tudi, da vodstvo SLS nadaljuje izključevanje in "nevključevanje" in da nasprotuje povezovanju s tistimi, ki želijo dobro stranki in Sloveniji. 

Ozadje spora Zidanšek-Podobnik           

Že od izvolitve Marka Zidanška na čelo SLS sta Zidanšek in prvi predsednik stranke Marjan Podobnik na nasprotnih bregovih glede vodenja stranke. Sredi junija je po trditvah Zidanška prišlo do fizičnega nasilja, a je Podobnik to zanikal. Kot so takrat sporočili iz SLS, je Podobnik Zidanšku dejal, da ni vreden, da vodi stranko in da lahko kadarkoli, tudi sredi noči, zamenja kateregakoli predsednika SLS.

Časnik Delo sicer danes poroča, da naj bi se Marjan Podobnik s predsednikom SDS Janezom Janšo v zakulisju usklajeval pred in po volitvah v kmetijsko-gozdarski zbornici (KGZS) ter ga prosil za pomoč pri prevzemu KGZS za povečanje možnosti zmage Demosa 2.0 na prihodnjih parlamentarnih volitvah. Na pisanje se je odzval in dejal: "Če navedbe v Delu držijo, sem zgrožen. To bi pomenilo absolutno izdajo slovenskega kmetijstva, ki je že tako ali tako v zelo skrb vzbujajočem stanju."

 

Ne spreglejte