Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2008,
18.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 25. 3. 2008, 18.50

8 let, 1 mesec

Šrot: Nizka javnomnenjska podpora je rezultat napadov koalicijskih partneric

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V okviru priprav na bližajoče se volitve se je predsednik SLS Bojan Šrot danes srečal s predstavniki SLS in gospodarstveniki z območja Notranjske.

Pogovarjali so se o temah, ki se nanašajo na občinsko lokalno politiko in gospodarstvo, nadaljevali pa bodo s srečanjem regijskega odbora. "Kot župan Mestne občine Celje bi si želel imeti tako uspešno gospodarstvo, kot je na Notranjskem, skoraj brez problemov z brezposelnostjo in še čem," je Šrot komentiral pogovore s predstavniki notranjskega gospodarstva. Srečanja se je udeležila peščica predstavnikov notranjskega gospodarstva, a Šrot meni, da je bilo koristno. Na letošnjih državnozborskih volitvah naj ne bi kandidirala sedanja poslanca SLS iz Notranjsko-kraške regije Stanislav Brenčič in Josip Bajc. Šrot je dejal, da ima SLS na območju Notranjsko-kraške regije dobre predispozicije: "Lahko bi rekli, da je stranka tu doma, zato pričakujemo, da bomo tudi v prihodnjem mandatu imeli poslance s tega območja."

"Na volitvah imamo bistveno boljši rezultat"

O možnih kandidatih za parlamentarne volitve z območja Notranjske Šrot zaenkrat še molči. "Odločitev bo stranka sprejela kasneje. Zaenkrat kandidate evidentiramo, moja želja pa je, da gremo na volitve z najboljšo možno ekipo," je danes dejal Šrot.

Komentiral je tudi nedavne javnomnenjske raziskave, ki SLS na letošnjih volitvah napovedujejo slabše rezultate. "Enako ali podobno podporo imajo tudi koalicijske partnerice. V SLS smo tega že navajeni, pa tudi tega, da imamo na volitvah bistveno boljši rezultat," je dejal Šrot. "Podobna situacija je bila pred štirimi leti, razlika je le v tem, da nas takrat koalicijski partnerji niso napadali, s čemer se soočamo zadnje tri mesece, kot da je SLS kriva za vse zgode in nezgode v tej državi. To je verjetno tudi razlog za nekoliko nižjo javnomnenjsko podporo," je dodal Šrot.

"Zelo umestna Notranjska pokrajina"

Logaški župan Janez Nagode pa je komentiral odločitve postojnskega in pivškega sveta, ki svoje prihodnosti ne vidijo v Notranjski pokrajini, razširjeni do Vrhnike, Loga-Dragomerja in Borovnice, s sedežem na Vrhniki. "Še vedno menimo, da se lahko na območju do Ljubljane oblikuje solidna in zelo umestna Notranjska pokrajina," je dejal.

Ne spreglejte