Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2014,
17.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tomaž Lovše

Petek, 3. 10. 2014, 17.21

6 let, 7 mesecev

Tomaž Lovše za 20 milijonov ameriških dolarjev prodaja hišo na Floridi (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tomaž F. Lovše, ki se je znašel za zapahi zaradi domnevnega oškodovanja Diners Club Slo, v zameno za prostost pa državi nakazal najvišjo varščino v zgodovini države, prodaja hišo na Floridi.

Kot je znano, se je Tomaž F. Lovše, eden od najbogatejših Slovencev, pred več kot enim letom znašel pod budnim očesom tožilca s specializiranega tožilstva Jožeta Kozine, ker naj bi za okoli devet milijonov evrov oškodoval Diners Club Slovenija, katerega lastnik je bil.

Avgusta lani so ga zaradi begosumnosti v priporu na Povšetovi zadržali tri mesece, med bivanjem za zapahi pa je poravnal obveznosti, ki mu jih je tožilstvo očitalo. Po treh mesecih so ga proti milijon evrov vredni varščini izpustili na prostost. Tudi zato, je takrat poudaril Kozina, ker v treh mesecih tožilstvu zaradi prevelike količine dokumentov ne bi uspelo spisati obtožnice. Te po naših informacijah še vedno ni.

Begosumnost je tožilstvo lani jeseni dokazovalo tudi s tem, da ima Lovše z družino nepremičnine v Združenih državah Amerike. Na spletni strani ameriške nepremičninske agencije je zdaj objavljen oglas, da Lovše vilo v mestu Naples, prestižnem letovišču predvsem za bogate Američane, na Floridi prodaja za dobrih 20 milijonov dolarjev (16 milijonov evrov).

Kupil za 14, prodaja za 20 Štirinadstropna razkošna in obnovljena vila z bazenom in s pogledom na morje je bila zgrajena leta 2002. Lovše jo je leta 2009 prek podjetja DC Invest LLC kupil za 14 milijonov ameriških dolarjev, prodaja pa jo za 19,9 milijona brez pohištva oziroma 20,9 milijona dolarjev s pohištvom vred.

Lovše: Trg je prodaji naklonjen "Trg z nepremičninami je prodaji naklonjen, poleg tega je bila hiša kupljena kot naložba," je za PlanetSiol.net povedal Tomaž Lovše, več informacij pa ni želel izdati.

Razkošna nepremičnina ima 149 metrov dolgo sprehajališče ob obali, približno tisoč kvadratnih metrov stanovanjskega dela na skoraj štiri tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču.

Štirinadstropna hiša premore tudi dvigalo, nekaj razkošnih dnevnih sob, šest spalnic, sedem kopalnic, delovni kabinet, knjižnico, domači kino s 15 sedeži, hišni teater, sobo za spa in masažo, salon za telovadbo, sobo za biljard, šest garažnih prostorov ter savno in celo vinsko klet s štiri tisoč steklenicami.

Ne spreglejte