Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 1. 2022,
19.15

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

5

Natisni članek

PU Murska Sobota otroci nesreča nesreča Hodoš

Sreda, 5. 1. 2022, 19.15

2 leti, 3 mesece

Trčila v hišo in predrla steno otroške sobe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

5

Danes zjutraj je na Hodošu na Goričkem voznica, ta se je vračala domov po delu v nočni izmeni v domu starejših, zaradi neprilagojene hitrosti trčila v stanovanjsko hišo in predrla steno otroške sobe. K sreči obeh deklic, ki sicer spita v tej sobi, v trenutku trčenja ni bilo v svoji postelji. Ena je že bila v šoli, druga pa je v spalnici svojih staršev gledala risanke. 

"Mi smo bili v drugi sobi in naenkrat je počilo. Hotel sem iti ven, pogledati, kaj se dogaja, a sem že znotraj videl, da je v steni luknja," je povedal oče deklic Kristjan Roka.

Zidake in dele stene je odneslo nekaj metrov v notranjost otroške sobe, kjer sicer spita osemletnica in devetletnica, k sreči ju v trenutku trčenja ni bilo v postelji. "Zjutraj sem starejšo odpeljal na avtobusno postajo, ker gre v šolo, mlajša pa potem vedno vstane, pride k nama v spalnico in tam gleda risanke. Pouk se ji začne šele pozneje," je še dodal Roka.

Luknjo v steni so začasno zaprli z leseno desko. Oče osnovnošolk pravi, da med počitnicami obe deklici spita nekoliko dlje, in če bi se to zgodilo prejšnji teden, bi bili še vedno v sobi.

Voznica je izgubila nadzor nad vozilom, utrpela je lažje poškodbe

V stanovanjsko hišo je trčila voznica, zaposlena v bližnjem domu starejših, vračala se je iz nočne izmene. "Voznica osebnega avtomobila je v desnem ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom. Z zadnjim delom vozila je trčila v zid stanovanjske hiše, in to v predel, kjer je otroška soba," je pojasnil Bojan Sabotin, načelnik Postaje prometne policije Murska Sobota.

Voznica je bila v nesreči lažje poškodovana, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa je že prejela plačilni nalog. Družina pa si bo nesrečo, ki bi se lahko za deklice končala tragično, k sreči zapomnila le po luknji v steni. Čakajo na cenilce škode, ki jih bo poslala zavarovalnica, nato pa se bodo lotili popravila stene in otroške sobe.

Bus moskva
Novice V hudi avtobusni nesreči umrlo več ljudi
urgenca
Novice Kako burna je bila noč za zdravnike UKC Ljubljana in Maribor?
Konj
Novice Vozilo trčilo v konja
Srbija
Novice V šestih dneh srbske ceste vzele 15 mladih življenj
Ne spreglejte