Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 9. 2011,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 7. 9. 2011, 17.39

8 let

Türk sprejel zmagovalce mladinske gasilske olimpijade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik republike Danilo Türk je sprejel dobitnike najvišjih odličij na 18. mladinski gasilski olimpijadi, ki je potekala pod njegovim častnim pokroviteljstvom.

Predsednik je poudaril, da je letošnja slovenska ekipa še posebej izstopala po rezultatih, saj je osvojila zmago v skoraj vseh disciplinah, so zapisali v uradu predsednika. Odlični rezultati slovenskih udeležencev Türk je v pozdravnem nagovoru na sprejemu na Brdu pri Kranju izpostavil odlične rezultate slovenskih udeležencev olimpijade, ki so se v gasilsko-športnih disciplinah izkazali s spretnostjo, natančnostjo, hitrostjo in poznavanjem gasilskega orodja. Dodal je, da je bila olimpijada zanje tudi priložnost, da izmenjajo izkušnje in vtise o prostovoljnem gasilstvu ter se srečajo z udeleženci iz drugih 20 sodelujočih držav. Po predsednikovem mnenju ni naključje, da je mednarodna gasilska organizacija zaupala organizacijo olimpijade prav Sloveniji. Kot je pojasnil, je to rezultat aktivnega sodelovanja in ugleda, ki ga slovenska gasilska organizacija uživa v svetu, na odločitev pa so vplivali tudi izvrstni rezultati, ki so jih gasilske enote iz Slovenije dosegale na preteklih olimpijadah.

"Resnična privrženost temeljnim vrednotam"

Dejal je, da mladi gasilci s temi dosežki najbolje in najbolj prepričljivo izkazujejo pomen in globino slovenske tradicije gasilstva, ki je pomemben del naše narodne identitete.

Poudaril je, da udeleženci olimpijade skozi svoje plemenito in pomembno delo ne izkazujejo le spretnosti in znanja, ampak tudi resnično privrženost temeljnim vrednotam, ki jih družba potrebuje za svojo kohezivnost in za uspeh. Med njimi je predsednik republike posebej izpostavil vrednoti humanosti in solidarnosti, so še zapisali.

Ne spreglejte