Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 9. 2011,
17.33

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

predsednik Kamnik

Sreda, 14. 9. 2011, 17.33

8 let, 1 mesec

Türk za lažje izobraževanje otrok s posebnimi potrebami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik RS Danilo Türk je obljubil pomoč pri razvoju slovenske zakonodaje na področju izobraževanja otrok s posebnimi potrebami in pri reševanju občinskih težav z obnovo dveh osnovnih šol.

Predsednik je opoldan obiskal Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS) Kamnik, kjer se je seznanil z dejavnostmi in, kot je dejal, z "izjemno skrbjo za otroke s posebnimi potrebami, ki se tam šolajo in usposabljajo". Ugotovil je, da je pri razvoju slovenske zakonodaje treba poskrbeti za dobro prehodnost pri izobraževanju otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Na tem področju je obljubil svojo pomoč. "Potreba po družbenih dejavnostih je velika" Dopoldan je govoril z županom Marjanom Šarcem ter obiskal osnovni šoli Frana Albrehta in Toma Brejca, po obisku pa je zbranim novinarjem povedal, da se je želel predvsem seznaniti z načrti in težavami ene večjih občin v Sloveniji. Njegova ugotovitev je, da je potreba po družbenih dejavnostih v Kamniku velika. V občini, kamor se naseljuje veliko ljudi, bo treba pospešiti prostorsko načrtovanje, dejavnosti za dodatne gospodarske naloge in okrepiti pomoč države pri nekaterih infrastrukturnih projektih ter pri modernizaciji šole Toma Brejca, je pojasnil in obljubil, da bo pri tem zastavil tudi lastno besedo.

Šarec: Občina se sooča z vrsto težav

Župan Marjan Šarec je predsednika republike povabil na obisk, ker sta oba voljena neposredno od ljudi in tako tudi neposredno odgovorna svojim volivcem. Občina Kamnik se v zadnjem času sooča z vrsto težav, je priznal Šarec in izpostavil zlasti omenjeni šoli, ki bi ju bilo treba prenoviti ali pa celo zgraditi novi.

Predsednik mu je zagotovil podporo pri obeh projektih, na občini pa bodo pospešeno nadaljevali proces spreminjanja prostorskega načrta, da bi lahko začeli z adaptacijo OŠ Toma Brejca in nato z novogradnjo OŠ Frana Albrehta, je povedal Šarec. Predsedniku je predstavil tudi težave z obsežno cestno infrastrukturo ter načrte izgradnje vodovoda in kanalizacije na območju Stranj, Tunjic in Tuhinjske doline, kjer računa na kohezijska sredstva.

V občini bodo po besedah župana poskrbeli tudi za dodatne zmogljivosti v vrtcih. Pred vrati kamniških vrtcev je namreč ostalo okrog 250 otrok, težave pa nameravajo rešiti s podelitvijo koncesij.

Ne spreglejte