Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 2. 2008,
7.51

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 3. 2. 2008, 7.51

8 let, 1 mesec

V Krškem volijo romskega svetnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V občini Krško danes z nadomestnimi volitvami izbirajo novega občinskega romskega svetnika.

Volitve potekajo na volišču v poslopju občine Krško, ki so ga odprli ob 7. uri. 134 volilnih upravičencev bo lahko glasove oddalo do 19. ure, volilna komisija pa rezultate predčasnih in rednih volitev pričakuje približno ob 20. uri. Za mesto se poteguje Moraj Jurkovič Kot je povedal tajnik posebne volilne komisije Tomaž Petan, se za mesto člana občinskega sveta občine Krško in predstavnika romske skupnosti v 6. volilni enoti, v kateri izpolnjujejo volilno pravico volilni upravičenci romske skupnosti s stalnim bivališčem na območju občine Krško, poteguje leta 1975 rojeni Moran Jurkovič iz Gorice pri Leskovcu oziroma naselja Kerinov grm.

Malo zanimanja

Za volišče so kot nevtralni teren izbrali sedež občine Krško, v volilni imenik pripadnikov romske skupnosti je po njegovih besedah vpisanih 134 volilnih upravičencev. Pet dni pred volitvami so imeli že predčasne volitve, za katere po njegovih podatkih ni bilo pretiranega zanimanja, zato tudi na rednih nadomestnih volitvah pričakujejo manjšo volilno udeležbo, prav tako pa se za mesto romskega svetnika poteguje le en kandidat.

Dosedanji postopki so potekali normalno, vse romske volitve doslej so na območju občine Krško potekale brez težav, tako tudi tokrat ne pričakujejo zapletov.

Kovačič obupal zaradi očitkov o neurejenih razmerah Kot je spomnil Petan, je konec lanskega oktobra zaradi različnih pritiskov in groženj romskih sokrajanov z mesta občinskega romskega svetnika odstopil Zdravko Kovačič. Kot je takrat povedal, je obupal zaradi očitkov o neurejenih razmerah bivanja, preskrbe z elektriko in podobno, delo v občinskem svetu pa ga ni več zanimalo. Občinski svet mu najprej ni izglasoval prenehanja mandata, vendar je župan Franc Bogovič zaradi suma nezakonitosti nesoglasje zadržal in glasovanje vnovič uvrstil na dnevni red seje občinskega sveta. Z drugim glasovanjem je občinski svet Kovačiča razrešil, s tem je občina dobila pogoje za razpis nadomestnih volitev.

Ne spreglejte