Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
12.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 12.37

8 let

Vasle in Predanova Kunstljevo pisanje označujeta za laž

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vinko Vasle in Špela Predan zaradi razžalitve in obrekovanja kot zasebna tožilca zaradi zapisov na blogu Mikestone1 tožita Mitjo Kunstlja.

Mitja Kunstelj, nekdanji pripadnik specialne brigade Moris, je tudi na današnji obravnavi pred senatom ljubljanskega okrožnega sodišča zatrjeval, da njegov blog ni medij in da gre pravzaprav za zasebni dnevnik, čeprav smo na obravnavi slišali, da se je branost povečala od sto na tudi 35 tisoč dnevnih bralcev. Na vprašanja Vasleta in Predanove ter pooblaščenca zasebnih tožilcev ni želel odgovarjati. Povedal je le, da nima kaj povedati, da je vse razložil že na blogu, da gre za ustavno pravico svobode govora in da je njegovo pisanje odziv na njuno "rovarjenje" proti njemu. In da gre pravzaprav za politični proces.

Vinko Vasle je pred senatom dejal, da njega ne zanima, kaj piše o politikih, ampak kaj piše o njem. To pa so same laži in izmišljotine. Med pričanjem Vasleta je Kunstelj obravnavo motil z medklici, tako da ga je predsednik senata opomnil, da ga bo dal odstraniti, če ne bo dostojen. Tudi Predanova je zanikala navedbe na Kunstljevem blogu. "Po tistem, kar piše, se vidi, da ne obračunava z Janezom Janšo, ampak z mano in mojo družino," je povedala in zapisano označila kot laž.

Sicer je senat danes vpogledal tudi v sodbi okrajnega sodišča v Ljubljani, ki je lani Mitjo Kunstlja spoznalo za krivega zaradi žalitev, žaljivih obdolžitev in neresničnih trditev, ki jih je na svojem blogu razširjal o uredniku in novinarju Vinku Vasletu in nekdanji novinarki Špeli Predan. Kunstelj, tudi sicer kot kriminalec že obsojen zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, prikrivanja in tatvin, bi moral vsakemu plačati deset tisoč evrov odškodnine in povrniti stroške sodnega postopka.

Spomnimo. Vinko Vasle in Špela Predan sta proti Kunstlju vložila tožbo, saj ju je v obdobju več kot enega leta na svojem blogu blatil in grobo kratil njune osebnostne pravice, ju žalil, navajal neresnične trditve in obrekoval. Zaradi pisanja laži in razžalitve sta ga tožila tudi nekdanji urednik portala Politikis Dejan Kaloh in nekdanji direktor Voma Dušan Mikuš. Toži ga tudi evropski poslanec Milan Zver.

Sojenje se bo nadaljevalo v sredo, 27. marca.

Ne spreglejte