Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2023,
14.58

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

policija tatvina Portorož

Sreda, 26. 7. 2023, 14.58

9 mesecev, 1 teden

Več tatvin na portoroški plaži, policija identificirala storilce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Portorož plaža | Policisti obiskovalcem plaž svetujejo, da s seboj vzamejo le najnujnejše stvari. | Foto Ana Kovač

Policisti obiskovalcem plaž svetujejo, da s seboj vzamejo le najnujnejše stvari.

Foto: Ana Kovač

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so identificirali med seboj povezane storilce, doma z Dolenjske, ki so osumljeni, da so v torek na portoroški plaži ukradli več torb obiskovalcev plaže. Kazensko jih bodo ovadili. Obiskovalcem plaž koprski policisti svetujejo, da s sabo vzamejo le najnujnejše stvari.

V Portorožu so v torek ponoči trem osebam na nočnem kopanju ukradli torbo z dokumenti in gotovino ter mobilna telefona, vredna 1.200 evrov in 1.300 evrov, so sporočili s PU Koper.

V torek popoldan je osumljeni na plaži v Portorožu državljanki Srbije ukradel torbico z dokumenti, denarjem in osebnimi stvarmi ter pobegnil. Moškega so policisti izsledili in ugotovili, da gre za 35-letnika iz Krškega. Ukradene predmete so kasneje našli odvržene v grmovju in jih vrnili oškodovanki. Osumljenega bodo kazensko ovadili.

Osumljenci prihajajo z Dolenjske

Isto popoldne so državljanom Madžarske na portoroški plaži ukradli dve kopalni torbi. V torbah so bili dokumenti, gotovina in trije mobilni telefoni. Tudi oni so opisali mlajšega moškega, ki je pobegnil proti avtobusni postaji. Policisti so izsledili 17-letnika in njegova pomagača, 39-letnico in 42-letnika, vsi prihajajo z Dolenjske.

Kasneje so z zbiranjem obvestil v Izoli izsledili še večjo skupino oseb, med katerimi sta bila tudi starša mladoletnika. Ukradene telefone so našli v smetnjaku, našli pa so tudi obe ukradeni kopalni torbi in telefon, ki so bili ukradeni v času nočnega kopanja oškodovancev. Vse predmete so vrnili oškodovancem.

Z zbiranjem obvestil, tudi s pomočjo očividcev, so policisti ugotovili, da so vsi štirje osumljeni doma z Dolenjske, so pojasnili na koprski policijski upravi.

Na plažo vzemite le najnujnejše

Policisti obiskovalcem plaž predvsem svetujejo, da s seboj vzamejo le najnujnejše stvari. Večja količina denarja, nakit, drage ročne ure in drugi vredni predmeti ne sodijo na plažo, opozarjajo policisti. Med zadrževanjem na plaži naj se za kopanje organizirajo tako, da je nekdo vedno pri stvareh. Če to ni mogoče, naj bodo torbe zaprte in stvari pokrite. Nekateri upravljavci plaž ponujajo tudi manjše sefe, v katere lahko shranijo vrednejše stvari. Podobno velja tudi za hotelske sobe in apartmaje, kjer so nastanjeni, so dodali.

V primeru tatvine pa obiskovalce plaž pozivajo, da čim prej obvestijo policijo na 113. Če opazijo tudi storilca, naj si o njem zapomnijo čim več podatkov (opis, smer bega, vozilo ...), da jih bodo lahko sporočili policistom, še svetujejo.

Cesta, vožnja, avtomobil, pločnik
Novice To se je zgodilo, ko se je mladoletna oseba usedla v njegov avto na Jesenicah
prepovedna droga, zaseg, heroin, tabletke
Novice Med hišno preiskavo v Ajdovščini našli heroin, tabletke in drugo drogo #foto
bankomat
Novice Poštenjak najdeni denar nesel na policijo. Prilastitev je sicer kazniva.
Ne spreglejte